Lähiruoka

Hankkeen lähiruokaosiossa edistetään lähellä tuotetun, oman alueen raaka-aineita ja tuotantopanoksia hyödyntävän, kuluttajien toiveisiin vastaavan ruoan käytön edistämistä alueellamme. Hankkeen tiedottamisella pyritään vaikuttamaan myös siihen että tuotannossa ja jalostuksessa käytetään mahdollisimman paljon oman alueen raaka-aineita ja tuotantopanoksia huomioiden vuodenajan sesonkituotteet. Tuotantoketjussa käytetään kestävän kehityksen mukaisia menetelmiä ja ruoan tulee täyttää elintarvikkeiden lakisääteiset vaatimukset ja kaupan laatuluokitukset.

Tiedottamisessa huomioidaan yhtenä ekologisena tavoitteena myös ruokahävikin vähentäminen.

YmpäristöAgro II-hankkeen lähiruokaosio toteuttaa myös valtakunnallista Aitoja Makuja-hanketta Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Alla olevien linkkien kautta pääset tutustumaan tarkemmin hankkeen lähiruokaosion eri osa-alueisiin:

Alla kaikki YmpäristöAgro II-hankkeessa laaditut lähiruokaan liittyvät tiedotteet:

2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010