• "Kävi ilmi, että pystyin hakemaan starttirahaa ja viime tingassa ehtinyt hakemus poiki myönteisen päätöksen."
  Yrittäjä Marjo Ratilainen, WillaHillan Eläinpalvelut
 • proagriaoulu.fi » Asiakastarinoita » WillaHillasta hyvinvointia eläimille ja ihmisille
 • WillaHillasta hyvinvointia eläimille ja ihmisille

  Kiimingissä sijaitseva WillaHillan eläinpalvelut on Marjo Ratilaisen luotsaama eläintenhoito- ja ihmisten hyvinvointipalveluyritys. Hän päätti yhdistää elämäntapansa arvoihinsa ja perustaa niiden varaan yrityksen.

  Vasta avautuneen koirahoitolan lisäksi WillaHilla tarjoaa ratsastusta ja toimintaa tapahtumiin ja ryhmille, kuten päiväkoti- ja erityislapsille.

  Kokemusta eläimistä Marjo Ratilaiselle on kertynyt pienestä pitäen. Lisäksi hänellä on eläinhoitolan pitäjän koulutus. WillaHillan pihapiirissä asustaa hevosia, poni, vuohia, lammas, kissoja, koiria ja kanoja. Ratilainen on kasvattanut vuodesta 2004 myös australianpaimenkoiria ja parsonrussellinterriereitä kennelnimellä Ghosteye’s.

  Aikaa eläimille

  Marjo Ratilainen koki haluavansa siirtyä palkkatyöstä yrittäjyyteen ja alkoi pohtia, miten kotona olevista tiloista ja eläimistä voisi saada leivän itselleen. Myös aikapula raastoi – joko töitä tai eläinten määrää oli vähennettävä, jotta arki pyörisi.

  Maaliskuun alussa aloittanut koirahoitola mahdollisti päivätöiden jättämisen ja siirtymisen kokoaikaiseksi yrittäjäksi.

  ”Kaverit alkoivat puhua, ettei ole paikkaa, mihin jättää koiraa hoitoon, kun isot hoitolat ovat poissuljettu vaihtoehto. Aloitin sitten siitä."

  Tuore yrittäjä aikoo laajentaa hoitolatoimintaa myös muihin kotieläimiin. Tarve palvelulle löytyi omista kokemuksista.

  ”Itsellä on ollut aina kaikenlaisia eläimiä. Kun lomareissu koitti, ei ollut paikkaa kuin koiralle.”

  Marjo Ratilaisen päivät koostuvat nyt monenlaisista järjestelyistä ja uusien ideoiden hauduttelusta. WillaHillan suunnitelmissa on laajentaa hoitolatoimintaa koirista myös muihin kotieläimiin kuten lampaisiin, vuohiin, kanoihin, possuihin ja hevosiin.

  Hyvinvointi keskiössä

  Valmistuminen eläinavusteiseksi valmentajaksi kevään aikana tuo Marjo Ratilaiselle uusia mahdollisuuksia. Eläinavusteinen toiminta perustuu eläinten kanssa kommunikoinnin rauhoittavaan ja hyvinvointia lisäävään vaikutukseen.

  Hän väläyttää myös mahdollisuutta tehdä yhteistyötä esimerkiksi toiminta- ja psykoterapeuttien kanssa, jolloin yrityksen tiloissa voisi tarjota eläinavusteista terapiaa.

  Hoivatoiminnan lisäksi eläimet sopivat virkistäytymiseen. Ensi kesän hankintasuunnitelmissa olevat alpakat ja aasit voisivat olla mainioita päivävaelluksen, alpakkaretken, seuralaisia.

  Ratilainen kokee tärkeäksi ihmisten kanssa toimimisen ja auttamisen. Siksi hän haluaa tarjota palveluja, joista ihmiset hyötyisivät, nauttisivat ja missä he pääsisivät rentoutumaan.

  Bisnesvinkkejä Nooralta

  Marjo Ratilainen päätyi hakemaan vinkkejä alkavaan yrittäjyyteen Uutta Potkua Bisnekseen -tapahtumasta. Siellä hän tutustui ProAgria Oulun yritysasiantuntija Noora Huotariin, joka myöhemmällä tapaamisella selvitti koirahoitolan rahoitusmahdollisuuksia.

  "Kävi ilmi, että pystyin hakemaan starttirahaa ja viime tingassa ehtinyt hakemus poiki myönteisen päätöksen."

  Hyväksi havaittu yhteistyö jatkuu investointitukia selvitellen.

  Täysipäiväinen yrittäjyys on mahdollistanut monia hyviä asioita, kuten oman työn aikatauluista päättämisen ja mielekkääseen työhön keskittymisen.

  Lähiluontoon ja eläinavusteiseen liikkumiseen liittyvät palvelut ovat hyvä esimerkki kyläbiotaloudesta.

  www.WillaHilla.com

   

  Teksti ja kuvat: Alisa Bragge

  Artikkeli on julkaistu myös Maaviestin numerossa 1/2018.

   

  Oletko perustamassa tai kehittämässä yritystäsi?
  Lue lisää

  ProAgria Oulun yrityspalvelut

  Tutustu

  Tutustu biotalouden hyviin malleihin ja esimerkkeihin.

  Lue lisää