• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Webinaari: Avoimien viheralueiden kunnossapidon kehittäminen
 • Webinaari: Avoimien viheralueiden kunnossapidon kehittäminen

  08.05.2020

  Klo 10-11, etäyhteys

  Kuva: Kalle Hellström
  Kuva: Kalle Hellström

  Kunnilla on omistuksessaan erilaisia avoimia viheralueita. Erityisesti luonnonkasveja kasvavat erilaiset niityt ovat arvokkaita ja koko ajan harvinaisemmiksi käyviä ympäristöjä ja siksi niitä olisi hyvä vaalia kuntien viheralueilla. Pienialaisillakin kohteilla voi olla suuri merkitys luonnon monimuotoisuudelle. Kerran tai kaksi kesässä niitetty niitty voi tuoda myös kustannussäästöjä esimerkiksi 1-2 viikon välein niitettävään nurmikkoon nähden. Laiduntavat eläimet taajamassa ilahduttavat erityisesti ja green care-toiminnalla on tilausta.

  Webinaarissa kuulemme esimerkkejä, miten avoimien viheralueiden hoitoa on mietitty uudelta pohjalta Tampereella ja muualla eteläisessä Suomessa. Saamme vieraaksemme maisema-asiantuntija Riikka Söyringin Etelä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisista. Hän kertoo avointen viheralueiden tarjoamista ekosysteemipalveluista, RAMS-kunnossapitoluokituksesta, yleisistä kunnossapidon työohjeista ja kustannusesimerkkejä.

  Maksuton webinaari on suunnattu erityisesti kuntien viheralueiden hoidosta vastaaville työntekijöille, mutta myös kuntapäättäjille, alan yrittäjille ja muille niittyjen hoidosta kiinnostuneille.  

  Webinaarin järjestää ProAgria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten hallinnoima Pohjoisen maisemahelmet-hanke.

  Voit liittyä webinaariin tästä linkistä. 

  Ilmoittaudu webinaariin 7.5. mennessä, niin saat osallistumislinkin sähköpostiin: ilmoittautuminen.

  Lisätietoja: Kalle Hellström, 043 825 5253, kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi

   

  Yhteistyöllä elinvoimaa
  perinnemaisemista.
  LUE LISÄÄ