• proagriaoulu.fi » Vyyhti
 • VYYHTI - Vesistöt ja ympäristö yhdessä hyvään tilaan

  VYYHTI II -hankkeen www-sivut löytyvät täältä :)

  VYYHTI-hanke on päättynyt vuoden 2014 lopussa. Kiitämme kaikkia yhteistyökumppaneitamme ja hankkeen toimintaan osallistuneita.
  VYYHTI-hankkeen loppuraportti

  VYYHTI - eli Vesistöt ja Ympäristö Yhdessä Hyvään Tilaan -hanke selvittelee vesistökunnostusasioita yhdessä paikallisten toimijoiden kanssa.

  Hankkeen tavoitteena on

  • edistää vesien- ja ympäristönhoitoa luomalla ehdotuksia toimintamalleiksi ja välittäjäorganisaatioiksi pienimuotoisen kunnostus- ja hoitotoiminnan tueksi
  • aktivoida ja opastaa Pohjois-, Keski- ja Etelä-Pohjanmaan osakaskuntia, yhdistyksiä, kansalaisjärjestöjä ja muita tahoja vesien- ja ympäristön hoitoon.

  Hankkeen toimintaan kuuluu muun muassa työpajoja ja suunnittelua.

  Otamme vastaan vinkkejä sopivista pienimuotoisista vesistöjen kunnostus- tai hoitokohteista, joilla voitaisiin hankkeen aikana käydä tutustumassa, harjoitella käytännössä tai tehdä yhdessä kunnostus- tai hoitosuunnitelma sekä miettiä, voisiko kunnostukseen hakea jostain rahoitusta. Vuonna 2013 työpajatoiminta suunnataan Pohjois-Pohjanmaalla maakunnan eteläosiin ja 2014 pohjoisosiin.

  VYYHTI-hanketta hallinnoi ja toteuttaa ProAgria Oulu. Hanke on maakuntien välinen ja sopimusyhteistyökumppaneina hanketta toteuttavat alueillaan Pohjanmaan Vesi ja Ympäristö ry, ProAgria Keski-Pohjanmaa ja ProAgria Etelä-Pohjanmaa.

  VYYHTI-hanke saa rahoitusta 17.9.2012 - 31.12.2014 Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Tuen on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

   

   

   

  Lisätiedot:

  Pohjois-Pohjanmaa
  ProAgria Oulu, projektipäällikkö
  Riina Rahkila,
  riina.rahkila@proagria.fi,
  045 6578 717

  Maiseman- ja luonnonhoidon asiantuntija
  Kalle Hellström, 043 8255 253
  kalle.hellstrom@proagria.fi

  Keski-Pohjanmaa
  Pohjanmaan Vesi ja Ympäristö ry, hankevetäjä Satu Järvenpää, satu.jarvenpaa@vesiensuojelu.fi, 044 777 8839

  Etelä-Pohjanmaa
  ProAgria Etelä-Pohjanmaa, Seppo Väisänen, seppo.vaisanen@proagria.fi

  VYYHTI tekee yhteistyötä YmpäristöAgro II -hankkeen kanssa mm. maisemanhoitoon, perinnebiotooppeihin ja valuma-alueen kuormituksen vähentämiseen liittyen.