• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » VYYHTI II -hanke mukana Kuusamon mökkiläistapahtumassa 2017
 • VYYHTI II -hanke mukana Kuusamon mökkiläistapahtumassa 2017

  Kuusamo, 05.08.2017

  klo 14.00-16.00, Hotelli Kuusangan viereisessä liiketilassa, Ouluntaival 2

  VYYHTI II -hanke on mukana Kuusamon mökkiläistapahtumassa 2017.
  Hanke tiedottaa muun muassa järviin ja jokiin liittyvistä vesienhoidon mahdollisuuksista. Tilaisuudessa on mahdollista keskustella oman vesistön tilasta ja kunnostusmahdollisuuksista. Pohditaan millä tavoin vesistöjä voidaan yhdessä saattaa parempaan tilaan, mitkä ovat esimerkiksi rahoitusmahdollisuudet.

  Pienimuotoisia kunnostuksia voi tehdä yksittäinen henkilö tai pieni porukka talkoovoimin. Kunnostushankkeita on hyvä lähteä viemään kyläyhdistyksen tai osakaskunnan voimin. Kunnostustoimista täytyy keskustella aina ensin vesialueen omistajan kanssa.

  Käy tutustumassa etukäteen mitä tietoa vesialueestasi löytyy Vesistökunnostajan karttapalvelusta

  VYYHTI II -hankkeen vuoden 2017 pilottialueiksi valittiin Piipsjärvi Oulaisista ja Vuotunkijärvi Kuusamosta. Saimme määräaikaan mennessä 17 hakemusta eri puolilta Pohjois-Pohjanmaata.
  Olemme kesäkuussa pitäneet pilottialueilla aloitustilaisuudet ja ensimmäiset maastokatselmukset. Elokuussa aloitamme alueelle tarkemmat maastotyöt.
  Pilottialueilla suunnitellaan yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa eri vesienhoitotoimenpiteitä ja mietitään rahoitusmahdollisuuksia. Kohdealueiden kunnostusta tarkastellaan laajemmin valuma-aluekohtaisesti.

  Aivan lähituntumassa avautuvat samana viikonloppuna Kuusamon ensimmäiset katuruokamarkkinat. Villiruoka valtaa torin lähialueineen lauantaista sunnuntaihin 5. - 6.8. Ohjelmaa on aamusta iltaan

   

  Lisätiedot: maarit.satomaa(ät)maajakotitalousnaiset.fi, 040 566 7924