• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Uutiset » Vuoden Maa- ja kotitalousnainen sekä paikallisyhdistys palkittiin Rokualla
 • Vuoden Maa- ja kotitalousnainen sekä paikallisyhdistys palkittiin Rokualla

  26.11.2022

  Vuoden Maa- ja kotitalousnaiseksi on valittu Maija-Liisa Tausta-Ojala. Vuoden Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistys on Tavastkengän Maa- ja kotitalousseura ry.

  Vuoden Maa- ja kotitalousnainen merkityksellisen työn ytimessä

  Vuoden Maa- ja kotitalousnainen on Maija-Liisa Tausta-Ojala. Hän on toiminut Maa- ja kotitalousnaisten johtajana eläkkeelle jäämiseensä saakka, jonka jälkeen hän on jatkanut toimintaansa aktiivisena Terva-Oulun Maa- ja kotitalousnaisten yhdistyksen jäsenenä.

  Pitkän uransa aikana Maija-Liisa on tehnyt merkityksellistä työtä Pohjois-Suomen maaseudun naisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi sekä työ- ja elinolojen kehittämiseksi.


  Vuoden Maa- ja kotitalousnainen on Maija-Liisa Tausta-Ojala. Vas. toiminnanjohtaja Heini Iinatti, Maija-Liisa Tausta-Ojala, puheenjohtaja Leea Sangi.

  Vuoden Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistys yli sadan vuoden historialla

  Vuoden Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistys Tavastkengän Maa- ja kotitalousseura ry on aktiivinen osa Tavastkengän elinvoimaista kylää. Yhdistyksen yli 100-vuotisen taipaleen aikana Tavastkengän yhteisestä historiasta on tehty voimavara, joka yhdistää edelleen nykyisiä ja entisiä kyläläisiä.

  Tavastkenkä sai Pohjois-Pohjanmaan vuoden maisemateko -palkinnon vuonna 2016 maisemanhoitohankkeesta Kurkelanjärven ja siihen liittyvän Ala-Kurkelan rantalaitumen ympäristöstä. Vuonna 2021 paikallisyhdistys toimi useiden erilaisten talkoiden, koulutusten, kyläiltojen ja hankkeiden merkeissä. Kylä on myös mukana Oulun Maa- ja kotitalousnaisten hallinnoimassa Kylien maisemahelmet -hankkeessa.


  Vuoden Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistys on Tavastkengän Maa- ja kotitalousseura ry. Tunnustuspalkinnon vastaanotti Matti Leiviskä.

  Tavastkengän suurin vahvuus on, että kaikki kyläläiset on saatu mukaan kylän kehittämiseen. Kylätoimintaa on viety eteenpäin vähitellen vaihe vaiheelta siten, että hankkeet ovat tukeneet toinen toisiaan. Kyläyhdistys on hyvin verkostoitunut ja tekee yhteistyötä niin paikallisesti, maakunnallisesti kuin kansainvälisestikin.

   

  Lisätietoja

  Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Heini Iinatti

  puh. 040 555 1674

  heini.iinatti@maajakotitalousnaiset.fi