• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Uutiset » Vuoden Maa- ja kotitalousnainen sekä paikallisyhdistys palkittiin Oulussa
 • Vuoden Maa- ja kotitalousnainen sekä paikallisyhdistys palkittiin Oulussa

  22.11.2021

  Vuoden Maa- ja kotitalousnaiseksi on valittu lumijokinen Maarit Rehula. Vuoden Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistys on Pyhännän Maa- ja kotitalousseura.

  Vuoden Maa- ja kotitalousnainen ei työtä pelkää

  Vuoden Maa- ja kotitalousnainen on lumijokelainen Maarit Rehula. Hän on tehnyt vuosikymmeniä aktiivista työtä niin Limingan kuin Lumijoen Maa- ja kotitalousnaisissa.

  Limingassa Rehula toimi yhdistyksen sihteerinä vuosina 1984–2007. Nykyisin hän toimii Lumijoen Maa- ja kotitalousseuran puheenjohtajana. Lumijoella toimii aktiivinen joukko, joka muonittaa niin maatalousliikkeen teemapäiviä kuin hautajaisia.

  Maarit Rehulaa kuvaillaan iloiseksi, työtä pelkäämättömäksi ja toimeliaaksi naiseksi. Hänen käsissään pysyy niin soppakauha kuin moottorisahakin.

  Vuoden Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistys toimii aktiivisesti koronatilanteesta huolimatta

  Pyhännän Maa- ja kotitalousseura on tehnyt pitkäjänteistä työtä koko kylän elinvoimaisuuden edistämiseksi. Paikallisyhdistys on järjestelmällisesti selvittänyt ja toteuttanut kuntalaisten toiveita kylän keskustan viihtyvyyden lisäämiseksi. Yhdistys tekee aktiivista yhteistyötä alueen muiden yhdistysten, alueen yritysten ja Pyhännän kunnan kanssa.

  Yhdistyksen vuoden 2020 suurin ponnistus on ollut liikennepuistohankkeen toteutus. Liikennepuistohankkeessa on tehty talkootunteja yhteensä huimat 427 tuntia. Hankkeessa on tehty mm. puiston miniatyyrirakennukset, puitten ja pensaiden istutukset sekä varastorakennus.

  Liikennepuiston lisäksi Pyhännän Maa- ja kotitalousseura on järjestänyt muun muassa erilaisia kursseja, puistojumppaa ja yhteisöllisiä ideointi-iltoja. Yhdistyksen toiminta on työllistänyt vuoden 2020 aikana kolme nuorta. Aktiivinen toiminta on näkynyt myös kunnan katukuvassa.

  Palkitut vasemmalta lukien: Vuoden Maa- ja kotitalousnainen Maarit Rehula, Maistuva Maaseutuyritys Keskikosken tila / Markku ja Tuula Lievonen sekä Vuoden Maa- ja kotitalousyhdistys Pyhännän Maa- ja kotitalousseura, edustajina Eliisa Liukko ja Mervi Karttunen.

  Lisätietoja

  Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Heini Iinatti

  puh. 040 555 1674

  heini.iinatti@maajakotitalousnaiset.fi