Anita Koukkari on vuoden maa- ja kotitalousnainen Pohjois-Pohjanmaalla

30.11.2016

Vuoden 2016 Maa- ja kotitalousnainen Pohjois-Pohjanmaalla on Anita Koukkari – Muhoksen maa- ja kotitalousnaisten aktiivinen ja pitkäaikainen toimija. Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toista kertaa myöntämä tunnustus luovutettiin piirikeskuksen edustajakokouksessa Siikalatvan Kestilässä.

Anita Koukkari on toiminut Muhoksen maa- ja kotitalousnaisissa 1970-luvun alusta lähtien. Johtokuntaan hän kuului yli 30 vuotta.

”Anita on maa- ja kotitalousnainen sanan varsinaisessa merkityksessä. Aktiivinen kahvittaja, kurssien ja koulutuksien kulkija, retkille osallistuja. Aina valmis auttamaan”, Muhoksen maa- ja kotitalousnaiset perustelivat ehdotustaan.

Anita Koukkarille maa- ja kotitalousnaisiin kuuluminen on merkinnyt uuden oppimista, virkistymistä, ystäviä ja keskustelua erilaisista asioista. Yli 45 vuoden aikana moni asia on myös muuttunut.
Kuva: Arja Keränen

”On arvokasta, että edelleen löytyy maaseudun naisia, jotka edistävät arjen taitoja ja hyvinvointia sekä säilyttävät perinteitä – pitävät muutoksien koettelemaa maaseutua elävänä.”

Leea Sangi jatkaa puheenjohtajana

Edustajakokous valitsi piirikeskuksen hallituksen puheenjohtajaksi edelleen Leea Sangin Limingasta. Erovuorossa ollut Kaisa Oikarinen Kuusamosta valittiin myös uudelleen. Heidän lisäkseen hallitukseen kuuluvat Teresa Majuri Haapavedeltä, Armi Nikola Siikajoelta, Anita Junttila Tyrnävältä, Aino Viitala Muhokselta ja Maija-Liisa Tausta-Ojala Oulusta.

Kokouksessa palkittiin Vuoden maisemateko -kilpailuun osallistuneet yhdistykset Pohjois-Pohjanmaalta. Voittaja ja ehdokas Maa- ja kotitalousnaisten valtakunnallisessa Vuoden maisemateko -kilpailussa on Tavastkengän Maa- ja kotitalousseuran tekemä Kurkelanjärven kosteikon ja Ala-Kurkelan rantalaitumen kunnostus Pyhännällä.

Kunniakirjoin palkittiin myös Yli-Patokosken puojin kunnostus Siikajoella, Vanhalan aittojen korjaus Pudasjärven Aittojärvellä, Kallenrannan merenrantaniityn hoito Oulunsalossa ja Kiljontien varren pellon kunnostus Rantsilassa.

Lisätietoa:

Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
toiminnanjohtaja Maija-Liisa Tausta-Ojala
puh. 040 580 0438
maija-liisa.tausta-ojala@maajakotitalousnaiset.fi