• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Kansainvälisen maisemapäivän virtuaalimaisemakierros Pohjois-Pohjanmaalla
 • Kansainvälisen maisemapäivän virtuaalimaisemakierros Pohjois-Pohjanmaalla

  20.10.2020

  Klo 18, etäyhteys (Microsoft Teams)

  Lampaita Hiastinvaarassa
  Kuva: Anita Sievänen

  Teemme virtuaalisen maisemakierroksen ympäri Pohjois-Pohjanmaan maakuntaa aktiivisilla kylillä, joissa on hoidettu maisemaa. Kukin kylä esittelee maisemia kuvin tai videoin. Mukana ovat ainakin Tyrnävän Markkuu, Pudasjärven Sotkajärvi, Iin Pohjois-Ii, Oulun Ylikiimingin Vepsä ja Kärsämäen Sydänmaankylä. Maisemakierros alkaa verkossa kello 18.00 ja toteutetaan Teams-ohjelmalla.

  Kansainvälistä maisemapäivää vietetään tänä vuonna neljättä kertaa 20. lokakuuta. Päivän vietto liittyy Eurooppalaiseen maisemayleissopimukseen ja tarkoitus on vakiinnuttaa se jokavuotiseksi perinteeksi. Maisemasopimus on Euroopan neuvoston maisemansuojelua, -hoitoa ja -suunnittelua koskeva yleissopimus. Päivää on vietetty aiemmin valokuvakampanjan merkeissä vuosina 2018 ja 2019. Lisäksi vuonna 2019 Maa- ja kotitalousnaiset järjestivät maisemakävelyitä 7 maakunnassa. Kävelyt saavat jatkoa tänä vuonna.

  Maisemapäivän järjestävät ympäristöministeriö ja Suomen ympäristökeskus yhteistyössä Suomen Kotiseutuliiton, Museoviraston, Viherympäristöliiton, Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen sekä Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskusten kanssa.

  Tänäkin vuonna ympäristöministeriö järjestää myös valokuvakilpailun, johon voi osallistua lähettämällä 20.10. otetun maisemakuvan kilpailun lomakkeella netissä. Instagramissa voi seurata kansainvälisen maisemapäivän tiliä #arkimaisema ja jakaa omia kuviaan. Lisätietoja maisemapäivän vietosta: kansainvälinen maisemapäivä

  Ilmoittaudu mukaan, niin saat osallistumislinkin:

  kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi

  Lisätietoja: Kalle Hellström, p. 043 8255253

  Lisätietoja ja ilmoittautuminen:

  Kalle HellströmLue lisää

  Kalle Hellström, p. 043 8255253, kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi