• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Viheralan tilaaja-tuottajapäivä ja yritystyöpaja
 • Viheralan tilaaja-tuottajapäivä ja yritystyöpaja

  Kempele, 13.11.2018-14.11.2018

  Maaseutuyrittäjä:
  Kiinnostaisiko yhteistyö viheralalla tai  taimitarhayrittäjyydessä?

  Taimistopohjoinen -hanke järjestää yhteistyössä Oulun seudun BiotalousLeader -hankkeen kanssa Pohjois-Suomen viheralan toimijoille ja kasvintuotantotiloille suunnatun Tilaaja-tuottajapäivän 13.11.2018 ja Yritystyöpajan 14.11.2018 Oulun seudun ammattiopiston Kempeleen puutarhayksikössä.

  Päivien pääaiheena ovat pohjoisen taimitarhayrittäjyyden ja sen alihankintaketjujen  sekä yhteistyön mahdollisuudet.  Paikalle kutsutaan alan ammattilaisia sekä  myös niitä viljelijöitä ja  maaseutuyrittäjiä, jotka olisivat kiinnostuneita vaikkapa tuottamaan taimia yhteistyössä taimitarhojen kanssa.

  Yksi tavoite on saada pohjoisen viherrakentamisen kohteissa käyttöön juurikin pohjoisessa tuotettuja kestäviä kasveja. Isoihin ja nopeisiin työkohteisiin voi joskus olla vaikea saada kysyntää ja alueellista tarjontaa kohtaamaan.

  Ensimmäisen päivän aiheena onkin  tilaajien ja tuottajien väliset yhteydet ja tarpeet.  Paikalla on puhumassa tilaajapuolelta mm. matkailukeskusten, kaupunkien, tiehallinnon sekä viherrakennusyritysten edustajia. Puheenvuorojen aiheena on mm. mitä pohjoisen rakennushankkeita on suunnitteilla ja minkälaiset näkymät tilaajapuolella on pohjoisessa tuotettaville taimille. Tässä yhteydessä maaseutuyrittäjillä on oiva tilaisuus kuulostella ja pohtia mitä muuta palvelua heillä voisi olla tarjolla esimerkiksi konetyön osalta.

  Seuraavana päivänä aihe jatkuu mm. taimitarhayrityksen perustamisesta, alihankintaketjuista ja käytännön kokemuksista yrityksen perustamisessa tai hankinnassa. Myös lisäykseen tulevia uusia kasvilajeja esitellään.

  Oulun Seudun BiotalousLeaderin näkökulma liittyy kehitettävän ketjun ja yrityspuolen kehittämiseen. ProAgria Oulun tietoa hyödynnetään peltojen käytön kehittämisen tarpeen osalta. Tärkeä pohdinnan aihe on, syntyisikö taimitarhayritysten, viheryritysten ja tilaajatahojen yhteistyöketjusta uutta yrittäjyyttä alueellemme.

  Nyt kun taajaminen viheralueiden hoidossa on kustannuspaineita ja luonnon monimuotoisuutta arvostetaan, tarpeita olisi edelleenkin myös niittykasvien taimien, siementen tuotannossa ja B-hoitoluokkien avointen niittymäisten viheralueiden perustamisessa ja hoidossa.

  Ilmoittaudu mukaan jos olet kiinnostunut
  •    viheralan yritysyhteistyöstä
  •    Mietit pelloillesi uutta käyttöä
  •    Harkitset taimitarhan tai muun viheralan yrityksen perustamista
  •    Haluaisit toimia taimistojen alihankintaketjussa
  •    Haluat tietää millaisia rakennushankkeita ja tarpeita tilaajapuolella on näkyvissä

  Tervetuloa verkostoitumaan!

  Ennakkoilmoittautuminen maksuttomiin tilaisuuksiin: 1.–31.10.2018
  Ilmoittautumiset ja ohjelma löytyvät: www.luke.fi/projektit/taimistopohjoinen 

  Lisätietoja: marja.uusitalo@luke.fi; jyri.uimoinen@puutarhaliitto.fi; taimi.mahosenaho@maajakotitalousnaiset.fi

  Teksti: Taimi Mahosenaho, ProAgria Oulu / maa- ja kotitalousnaiset, puh 040-5517807