• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Uutiset » Vesienhoidon verkostotoiminta Pohjois-Pohjanmaalla vahvistuu
 • Vesienhoidon verkostotoiminta Pohjois-Pohjanmaalla vahvistuu - kunnat mukaan toimintaan

  19.04.2021

  Pohjois-Pohjanmaan kunnat näkevät vesien ja ympäristön tilan parantamisen tärkeänä ja haluavat sitä myös edistää. Tästä kertoo Pohjois-Pohjanmaan kuntien kiinnostus VYYHTI-verkostoon, jossa on mukana 40 prosenttia alueen kunnista vuosina 2021–2023. Kunnat osallistuvat myös verkostotoiminnan rahoitukseen.

  Pohjois-Pohjanmaan kunnista verkostossa ovat mukana Haapajärvi,  Haapavesi, Ii, Liminka, Oulu, Pudasjärvi, Pyhäjoki, Reisjärvi, Sievi, Taivalkoski, Tyrnävä ja Ylivieska.

  ”Nyt toimintaan mukaan lähteneet kunnat ovat edelläkävijöiden joukossa. Kunnille on tällä hetkellä tarjolla erilaisia rahoituskanavia, joilla tuetaan eri tavoin kuntien ympäristön ja vesienhoitoon liittyvää työtä. VYYHTI-verkostossa mukana olevilla kunnilla on hyvät mahdollisuudet hyödyntää erilaisia rahoituskanavia, muun muassa Kunta-Helmi-ohjelmaa, sekä päästä mukaan laajempiinkin alan hankkeisiin,” toteaa VYYHTI-verkoston koordinaattori Riina Rahkila ProAgria Oulusta.

  VYYHTI on laaja-alainen, vesien- ja ympäristönhoidon konkreettisia toimenpiteitä edistävä sekä paikallisia kunnostustoimijoita tukeva verkosto, joka toimii koko Pohjois-Pohjanmaan alueella. Verkoston selkäranka, ydinryhmä, muodostuu keskeisistä vesienhoidon organisaatioista. Verkostossa on mukana valtakunnallisia tutkimus- ja asiantuntijaorganisaatiota sekä alueellisia ja paikallisia toimijoita.

  Ydinryhmän toimijat osoittavat vahvan sitoutumisensa verkoston toimintaan kumppanuusasiakirjalla, joka on juuri uudistettu vuosille 2021–2023. Verkostossa on aktiivisesti mukana myös Pohjois-Pohjanmaan liitto, joka osallistuu myös toiminnan rahoitukseen.

  "VYYHTI-toiminta perustuu Pohjois-Pohjanmaan vahvaan verkostoperinteeseen. Välitämme vetovoimaisen elinympäristön kehittämiseen liittyviä hyviä käytäntöjä sekä tuoreinta vesien- ja merenhoitoon liittyvää tietoa kuntasektorille. Verkostolla vastaamme ekologisen jälleenrakentamisen haasteeseen ja toteutamme maakuntamme kehittämisen tahtotilaa, maakuntaohjelmaa,” sanoo suunnittelujohtaja Ilpo Tapaninen Pohjois-Pohjanmaan liitosta.

  Lisätietoa:

  Riina Rahkila
  VYYHTI-verkoston koordinaattori, ympäristöasiantuntija
  ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
  puh. 045 6578 717, riina.rahkila@proagria.fi

  Ilpo Tapaninen
  Suunnittelujohtaja
  Pohjois-Pohjanmaan liitto
  puh. 050 301 7546

   

  Laaja-alainen VYYHTI-verkosto.
  Lue lisää