• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Vastuullisuus ja tuotetiedot näkyviksi läpi ruokaketjun
 • Vastuullisuus ja tuotetiedot näkyviksi läpi ruokaketjun

  14.01.2021

  Klo 10-14, Oulu tai etäyhteys (tarkentuu)

  Vastuullisuus ja tuotetiedot näkyviksi läpi ruokaketjun

  Ruokaketjun toimijoilta edellytetään vastuullista ja läpinäkyvää toimintaa, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä? Vastuullinen ruokaketjun yritys toimii taloudellisesti kannattavasti ja panostaa lisäksi mm. ympäristön ja tuotantoeläinten hyvinvointiin, työhyvinvointiin, jäljitettävyyteen ja tuoteturvallisuuteen sekä laadukkaaseen ravitsemukseen. Vastuullinen yritys myös tiedostaa roolinsa ympäröivässä yhteisössä ja yhteiskunnassa. Vastuullisen ja jäljitettävän ruokaketjun varmistamiseksi yhteistyötä tarvitaan läpi koko arvoketjun pelloilta, metsistä ja vesistöistä aina ruokapöytiin saakka. Kun vastuullisuutta mitataan, voidaan sitä myös kehittää – ja viestimällä vastata valveutuneiden kuluttajien kysyntään!

  Vastuullisuus ja tuotetiedot näkyviksi läpi ruokaketjun –yritystilaisuuden tavoitteena on tarjota alkutuottajille, elintarvikejalostajille, ammattikeittiöille ja kaupan alan toimijoille eväitä vastuullisuuden eri osa-alueiden tunnistamiseen, mittaamiseen ja johtamiseen sekä onnistuneeseen vastuullisuusviestintään. Päivän aluksi kuullaan asiantuntijapuheenvuoro ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksista sekä ajatuksia herättävä yrityspuheenvuoro vastuullisuudesta osana yrityksen arkea. Päivä jatkuu työpajatyöskentelyllä, jonka aikana pohditaan teemaan liittyviä haasteita ja ratkaisuja osallistuvien yritysten näkökulmista. Lopuksi vedetään yhteen päivän anti ja suunnataan katse tulevaan.

  Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ruokaketjun vastuullisuuden ja jäljitettävyyden eri osa-alueista oman yrityksesi näkökulmasta sekä verkostoitumaan!

  Ohjelma tarkentuu pian. Pidätämme oikeuden muutoksiin.

  Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä viimeistään maanantaina 11.1.2021!

  Seuraamme tilannetta koronaviruksen osalta ja huomioimme ohjeistuksen järjestelyissä. Selvitämme mahdollisuutta järjestää tilaisuus paikan päällä tai etäyhteydellä. Huom. paikkoja rajoitetusti – rajaamme osallistujamäärän max. 30-40 henkilöön.

  Tilaisuuden järjestää ProAgria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti-, Ympäristöviisas viljelijä- ja ProLiideri-hankkeet sekä Oulun ammattikorkeakoulun ja Pohjois-Pohjanmaan liiton Ruokajälki-hanke.

  Ilmoittaudu viimeistään ma 11.1.2021: