• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Valtakunnallinen nuorten kalastuksenpäivä, Jääli
 • Valtakunnallinen nuoren kalastuksenpäivä

  Oulu, 15.05.2019

  klo 9.30-14.00, Jäälinmaja, Rantakuja 10, Jääli

  ProAgria Oulun hallinnoimassa Verkostoilla tehoa vesienhoitoon -hankkeessa jatkuu VYYHTI II-hankkeen käynnistämä vesienhoidon vapaaehtoinen kunnostusyhdyshenkilötoiminta.

  Kunnostusyhdyshenkilöt ovat mukana järjestämässä Pohjois-Pohjanmaan alueen nuorten kalastuksenpäiviä Pyhäjärvellä ja Kiimingin Jäälissä. Tilaisuuksissa on erilaisia rastipisteitä liittyen vesienhoitoon, kalastukseen, kalojen tunnistamiseen, kalankäsittelyyn, luonnonsuojeluun ja vesillä liikkumiseen. Jäälin tilaisuus on osa valtakunnallista Kalatalouden keskusliiton järjestämää kalastuksen päivää.

  Verkostoilla tehoa vesienhoitoon -hanke lahjoittaa tilaisuuden yhteydessä vesien tilan maastoseurantaan liittyvää välineistöä paikallisten käyttöön vesitestirepun muodossa. Vesitestirepussa on välineistöä mm. näkösyvyyden mittaamiseen, vesieliöstön tunnistamiseen, veden lämpötilan seuraamiseen.

  Pyhäjärvellä tapahtuman pääjärjestäjänä on Pyhäjärven 4H ry ja Jäälissä Kimiingin-Jäälin vesienhoitoyhdistys ry. Verkostoilla tehoa vesienhoitoon -hankkeen rastipisteellä on kalankäsittelyä ja maistatusta.

  Maanantai 13.5.2019 Hotellin ranta, Pyhäjärvi, klo 9.00-14.30
  Keskiviikko 15.5.2019 Jäälinmaja, Rantakuja 10, Jääli , klo 9.30-13.00

   

  Lisätiedot:

  ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Oulun Kalatalouskeskus
  kalatalousasiantuntija Heikki Tahkola, 040 747 7652,  heikki.tahkola@proagria.fi
  maisema- ja ympäristöasiantuntija Maarit Satomaa, 040 566 7924, maarit.satomaa@maajakotitalousnaiset.fi