puh. 0400 182 584, soila.hiltunen@maajakotitalousnaiset.fi
Uusia makuja yrteistä
Ii, 07.06.2021
Klo 13-18, Valtarin koulun kotitalousluokka, Koulutie 2, Ii
Tutustumismatka yrttien saloihin – luonnonantimia keväästä syksyyn!
Perehdymme villiyrttien ja yrttien käyttöön ja mahdollisuuksiin ammattikeittiöissä. Tavoitteena on löytää uusia makuja ruokalistalle hyödyntäen paikallisia raaka-aineita. Yrttialan yrittäjä – nyt on mahdollisuus esitellä omia tuotteita ammattikeittiöille! Tuotteiden soveltuvuutta keittiöiden reseptiikkaan testataan valmistamalla yhdessä maistiaisia.
Kouluttajana toimii pitkän kokemuksen keruutuoteneuvoja Toini Kumpulainen. Työpaja on suunnattu tuottajille, elintarvikejalostajille ja ammattikeittiöiden ja ruokapalvelujen henkilökunnalle.
Tilaisuus on osallistujille maksuton.
Alustava ohjelma (muutokset mahdollisia)
13.00 Tervetuloa ja Ruokeva-hankkeen kuulumiset, projektipäällikkö Soila Hiltunen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu ry
13.15 Yrttialan yrityksien terveiset ja maistiaiset
13.45 Villiyrtit ammattikeittiössä, keruutuoteneuvoja Toini Kumpulainen
14.30 Reseptitestaukset
16.00 Yhdessä maisteleminen ja arviointi
17.00 Meidän tahtotila: olisiko meillä mahdollisuus käyttää villiyrttejä ja
lisätä yrttien käyttöä?
18.00 Päivän päätös
Työpaja on täynnä. Lisätiedot/varapaikkojen tiedustelu: Soila Hiltunen, puh. 0400 182 584, soila.hiltunen@maajakotitalousnaiset.fi
Varmistamme osallistumispaikat ilmoittautuneille viimeistään 1.6. mennessä. Mukaan mahtuu noin 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä ajankohtaisesta koronatilanteesta riippuen. Noudatamme järjestelyissä ajantasaisia ohjeistuksia ja tarvittaessa osallistuminen on mahdollista etäyhteydellä.
Tilaisuuden järjestää: Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hanke/ ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset