• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Uusia makuja yrteistä
  • Uusia makuja yrteistä

    Ii, 07.06.2021

    Klo 13-18, Valtarin koulun kotitalousluokka, Koulutie 2, Ii

    Tutustumismatka yrttien saloihin – luonnonantimia keväästä syksyyn!

    Perehdymme villiyrttien ja yrttien käyttöön ja mahdollisuuksiin ammattikeittiöissä. Tavoitteena on löytää uusia makuja ruokalistalle hyödyntäen paikallisia raaka-aineita. Yrttialan yrittäjä – nyt on mahdollisuus esitellä omia tuotteita ammattikeittiöille! Tuotteiden soveltuvuutta keittiöiden reseptiikkaan testataan valmistamalla yhdessä maistiaisia.

    Kouluttajana toimii pitkän kokemuksen keruutuoteneuvoja Toini Kumpulainen. Työpaja on suunnattu tuottajille, elintarvikejalostajille ja ammattikeittiöiden ja ruokapalvelujen henkilökunnalle.

    Tilaisuus on osallistujille maksuton.

    Alustava ohjelma (muutokset mahdollisia)

    13.00 Tervetuloa ja Ruokeva-hankkeen kuulumiset, projektipäällikkö Soila Hiltunen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu ry

    13.15 Yrttialan yrityksien terveiset ja maistiaiset

    13.45 Villiyrtit ammattikeittiössä, keruutuoteneuvoja Toini Kumpulainen

    14.30 Reseptitestaukset

    16.00 Yhdessä maisteleminen ja arviointi

    17.00 Meidän tahtotila: olisiko meillä mahdollisuus käyttää villiyrttejä ja
    lisätä yrttien käyttöä?

    18.00 Päivän päätös

    Työpaja on täynnä. Lisätiedot/varapaikkojen tiedustelu: Soila Hiltunen, puh. 0400 182 584, soila.hiltunen@maajakotitalousnaiset.fi

    Varmistamme osallistumispaikat ilmoittautuneille viimeistään 1.6. mennessä. Mukaan mahtuu noin 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä ajankohtaisesta koronatilanteesta riippuen. Noudatamme järjestelyissä ajantasaisia ohjeistuksia ja tarvittaessa osallistuminen on mahdollista etäyhteydellä.

    Tilaisuuden järjestää: Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hanke/ ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

    Ohjelma (pdf)


    Ruokeva – Ruokaa kestävästi ja vastuullisesti
    LUE LISÄÄ.