• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Uutiset » Törmälän tila on Pohjois-Pohjanmaan Maistuva maaseutuyritys
 • Törmälän tila on Maistuva maaseutuyritys 2020 Pohjois-Pohjanmaalla

  02.12.2020

  Oulun Maa- ja kotitalousnaiset on nimennyt vuoden 2020 Maistuvaksi maaseutuyritykseksi Pohjois-Pohjanmaalla Törmälän tilan Siikajoelta. Maakunnallinen tunnustus annettiin Pohjois-Pohjanmaalla nyt neljättä kertaa. Valinnan tekivät Oulun Maa- ja kotitalousnaisten ruoka-, ympäristö- ja yritysasiantuntijat.

  Tämän vuoden valinnassa painottuivat erityisesti lähiruoan näkyminen ja käyttö omassa keittiössä, siitä kertominen yrityksen viestinnässä sekä ratkaisut ja selviytyminen koronakriisissä. Varsinkin tänä vuonna maaseutumatkailuyritykset ovat olleet haasteellisen tilanteen edessä kehittäessään uusia toimintatapoja. Yrityksen ympäristö ja maisemakokonaisuus olivat myös arvioinnin kohteena.

  Törmälän tilalla on pitkä historia menestyvästä maitotilasta kokonaisvaltaista palvelua tarjoavaksi maaseutumatkailuyritykseksi. Nyt takana on jo onnistunut sukupolvenvaihdos, ja työ jatkuu edelleen kehittävällä ja positiivisella otteella.

  Paikallinen ruoka- ja ruokakulttuuri ovat olleet aina yrityksen kunniapaikalla. Yritys tekee yhteistyötä monen lähiruokatuottajan kanssa ja tuo esille lähiruoan tuottajia myös nettisivuillaan. Tilalla vierailleet ovat aina kuulleet niin perunoiden, leipien kuin marjojenkin alkuperän emännän tarinoidessa tarjottavista vieraille.

  Yritys on myös osallistunut vuosien aikana moneen alueelliseen kehittämishankkeeseen ja siten verkostoitunut muiden alan yritysten kanssa. Tilan pihapiiriä on rakennettu jokimaisemaa kunnioittaen ja rakennusperinnettä arvostaen. Vanhan talon maalaismiljöö hirsiseinineen on ihastuttanut monta kävijää.

  Pohjois-Pohjanmaan Maistuva maaseutuyritys -tunnustuksen yrittäjä Sanna Loukkaanhuhdalle luovuttivat Oulun Maa- ja kotitalousnaisten puheenjohtaja Leea Sangi, yritysasiantuntija Tuula Kokko, toiminnanjohtaja Maija-Liisa Tausta-Ojala ja ProAgria Oulun johtaja Vesa Nuolioja.

  Lisätietoa

  Maija-Liisa Tausta-OjalaLue lisää

  Törmälän Tila, yrittäjä Sanna Loukkaanhuhta, puh. 050 599 2058, tormala@tormalantila.fi

  Painokelpoiset kuvat