• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Blogit » Tehoa pohjoiseen luomuun
 • Tehoa pohjoiseen luomuun

  19.01.2023: Luomuteemainen opintomatka Itävaltaan

  Osaamisella tehoa – luomutuotannon koulutushanke järjesti luomuteemaisen opintomatkan Itävaltaan 8.-12.8.2022. Matkan aikana vierailimme viidellä eri tilakohteella ja pääsimme tutustumaan Itävallan eri kaupunkeihin ja kyliin, kuten Linziin ja Salzburgiin. Matkan viimeisteli käynti Kotkanpesällä.

  10.01.2022: Pandemia siirsi hankkeet verkkoon

  Luomun kehittäminen ja luomutuotannon lisääminen on asetettu tavoitteeksi Euroopan unionin ja Suomen kehitysohjelmissa. Samaan aikaan kun tarve kehittää ja lisätä luomutuotantoa on kasvanut, maailmanlaajuinen pandemia on asettanut rajat sille, miten koulutustilaisuuksia on voitu järjestää. Tutuiksi ovat tulleet niin webinaarit ja podcastit kuin verkosta löytyvät julkaisut, videot ja testit. Jaana Rosnellin opinnäytetyössä selvitettiin, mistä aiheista luomukoulutuksia haluttaisiin ja millaisia kokemuksia viljelijöillä on verkon kautta tapahtuvasta tiedonsaannista.

  16.10.2020: Regeneratiivinen viljely vaatii uudenlaista ajattelua

  Kyntöä on pidetty pitkään varsinkin kevyiden maalajien välttämättömänä perusmuokkausmenetelmänä. Nyt uudenlaiset ajatukset, viljelykierrot ja koneet nostavat päätään hiiliviljelyn myötä. Miten kyntämättä viljely mahtaisi onnistua?

  24.04.2020: Luomuhankkeiden kuulumisia

  Luomuhankkeet etenevät aktiivisesti. Vaikka loppukevään lähikoulutukset ja kesäkuun opintomatka jouduttiin siirtämään, ne järjestetään heti tilanteen salliessa. Huhtikuussa on pidetty kolme laidunnukseen liittyvää webinaaria. Ensi kesän demonstraatiot toteutetaan ja pellonpiennarpäivät järjestetään vähintäänkin livelähetyksen kautta. Hankkeet ovat olleet myös mukana järjestämässä tuki-infoja etänä.

  28.08.2019: Luomukokeiden kuulumisia

  Lajikekokeet antavat mielenkiintoista ja hyödyllistä tietoa oman viljelyn mietintöjen ja pohdintojen tueksi. Lajikkeita on hyvä vertailla, kun ne ovat rinnakkain ja muilta viljelijöiltä saa kullanarvoisia vinkkejä käytännön kokemuksista.