• proagriaoulu.fi » Hankkeet » Päättyneet hankkeet » Taitajien tierna
 • Taitajien tierna

  Taitajien tierna -hanke kannustaa pohjoispohjalaisia elintarvike-, käsityö- ja taideteollisuusyrittäjiä vahvistamaan osaamistaan, lisäämään yhteistyötä ja perustamaan tuotteilleen myyntipisteen Oulun lentoasemalle. Tavoitteena on saada paikallisia lahja- ja tuliaistuotteita myyntiin myös alueen matkailukohteisiin.

  Lentokenttä voisi parhaimmillaan olla alueensa käyntikortti ja esitellä tuotteillaan ympäristönsä historiaa, kulttuuria, perinteitä ja luontoa. Taitajien tiernan yhtenä tavoitteena on alueen elintarvike-, käsityö- ja taideteollisuusyrittäjien yhteistyössä perustama lentokentän myyntipiste, josta lentomatkustajat voivat ostaa mukaansa omaleimaisen ja paikallisen lahjan tai tuliaisen.

  Koulutusta ja kokemusten vaihtoa

  Taitajien tiernaan osallistuvat yrittäjät ja muut kiinnostuneet saavat tietoa muun muassa tuotekehitykseen, laatuun, markkinointiin, logistiikkaan ja yrittäjyyteen liittyvistä asioista koulutusten, seminaarien ja muiden tapahtumien avulla. Hankkeen aikana tehdään messu- ja tutustumismatkoja alan kohteisiin kotimaassa ja ainakin kerran ulkomaille.

  Koemyynti testaa tuotteet

  Lentokentälle tulevaan myyntipisteeseen valittavista tuotteista kerätään hankkeen aikana kokemuksia koemyynnin avulla nykyisessä lentokentän myymälässä. Tuotehakujen kautta myyntiin tarjottavat tuotteet arvioidaan asiantuntijoista koostuvassa tuoteraadissa. Valinnat perustuvat Maakuntien Parhaat -tuotemerkin säännöstöön.

  Vaikuttavuuskyselyn 2012 tulokset

   

   

  Lisätietoa

  ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Taitajien tierna -hanke

  Projektipäällikkö Arja Keränen, 040 743 9731

  Laadun kehittäminen ja hallinta: Soila Hiltunen, 0400 182 584

  Hankefaktat

  Kohderyhmä
  Pohjois-Pohjanmaan elintarvike-, käsityö- ja taideteollisuusalan yrittäjät, osaajat ja muut kiinnostuneet.

  Rahoitus
  ESR-rahoituksen on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus. Rahoitukseen ovat osallistuneet myös yrittäjät ja yksittäiset henkilöt sekä Oulun, Oulunkaaren, Raahen, Nivala-Haapajärven ja Ylivieskan seutukunnat.

  Kesto
  2008-2011