• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Suomen luonnon vesistöpäivän talkoot 2022
 • Suomen luonnon vesistöpäivän talkoot 2022

  Oulu, 27.08.2022

  Hupisaaret klo 12-15

  Hupisaaret ovat Oulun kaupunkiluonnon helmi. Saarten välissä solisevat purot ovat ilo mielelle mutta myös tärkeä elinympäristö monille vaelluskaloille. Tule sinäkin talkoilemaan hyvinvointia itsellesi ja lähiympäristöllesi!

  Kunnostustalkoissa puhdistetaan kutusoraikkoja, kuullaan kalastoseurannoista ja arvioidaan kunnostettujen kohteiden tilaa ja jatkokunnostustarpeita.

  Samana päivänä juhlitaan vesistöpäivän lisäksi myös Suomen luonnonpäivää ja mikäpä olisikaan parempi tapa juhlistaa Suomen upeaa luontoa, kuin olla mukana talkoissa tekemässä hyvää lähiympäristöllemme. Samalla viikolla vietetään myös Puunhalausviikkoa, jonka myötä osoitamme arvostuksemme ympäristömme monipuolisia viheralueita kohtaan.

  Talkoissa saat mielekästä fyysistä tekemistä ja pääset tutustumaan muihin talkoolaisiin rennossa ilmapiirissä. Tarjoamme kaikille talkoolaisille terveelliset ja maistuvat eväät. Mukaasi tarvitset säähän soveltuvan vaatetuksen ja kumisaappaat tai kahluusaappaat. Kaikki työvälineet, hanskat ym. tulevat järjestäjien puolesta. Talkoolaiset ovat vakuutettuja järjestäjän toimesta.

  Ohjelma

  klo 12:00 Kokoontuminen Hupisaarille

  klo 12:30 Purokunnostuksen taustat ja ohjeistusta

  klo 13.15 Kahvit ja hetki puunhalaukselle

  klo 13:45 Jatketaan työskentelyä puroilla asiantuntijoiden ohjauksessa

  Kokoonnumme leikkipuiston vieressä sijaitsevan Piparkakkutalon edustalle, jossa jokainen osallistuja allekirjoittaa sopimuksen ryhmätapaturmavakuutusta ja talkootyölistaa varten.

  Autoille ei ole pysäköintipaikkoja Hupisaarilla, mutta läheltä löytyy P-alueita (esim. Lasaretti), joista voi löytyä maksutonta P-tilaa.

  Lapset ovat talkoissa vanhempiensa vastuulla.

  Ilmoittaudu mukaan!

  Maarit Satomaa, 040 5667924, maarit.satomaa@maajakotitalousnaiset.fi 

  Ilmoittautumiset viimeistään ke 24.8.  Muista ilmoittaa myös erityisruokavaliostasi. Mukaan mahtuu 15 talkoolaista.

  Yhteistyössä:

  • VENE- hanke(ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Oulun Kalatalouskeskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus)
  • Oulun kaupunki
  • LUKE
  • SYKE