Sparrausryhmät

Avaimet yrittäjyyteen -hanke pyrkii asiantuntijoiden vetämien sparrausryhmien avulla auttamaan ja tukemaan eri tilanteissa olevia yrittäjiä. Alla ovat ryhmät, jotka ovat jo muodostumassa ja joihin voi ilmoittautua mukaan. Voit myös ehdottaa uusia ryhmien aiheita, jos koet, ettei mikään ryhmistä ole sinulle sopiva ja haluaisit osallistua.

Ryhmiä toteutetaan Pohjois-Pohjanmaan alueella ja myös etäyhteyden päästä osallistuminen on mahdollista.

Myynti & markkinointi, työhyvinvointi & some

  • Eväitä myyntiin ja markkinointiin ja sosiaalisen median käyttöön niiden apuvälineenä. Fyysinen & psyykkinen hyvinvointi sekä työnohjaus

Aloittavat yrittäjät

Maatilan sivuelinkeinoja kehittävät

  • Maatilan uusien mahdollisuuksien tunnistaminen, ohjausta liiketoiminnan suunnitteluun ja yritysyhteistyöhön aktivointia.
  • Tietoa uuteen liiketoimintaan liittyvistä tekijöistä: tuki- ja rahoitusmahdollisuudet, verotus ja lainsäädännön vaatimukset.

Sukupolven- tai omistajanvaihdostilanne

  • Voit olla suunnittelemassa yrityksen ostoa tai myyntiä tai yrityksen luovuttava tai vastaanottava henkilö.
  • Ryhmässä käsitellään asiantuntijoiden johdolla tilojen sukupolven- ja omistajanvaihdoksien prosessia, ottamalla huomioon myös siihen liittyvät tunteet ja ajatukset, joita vaihdostilanteisiin liittyy. Maatilaa pidetään usein elämäntyönä, jonka pihapiirissä on asuttu ja mahdollisesti myös synnytty. Tämän vuoksi henkinen luopuminen ja päätös tilasta luopumisesta on ensimmäinen iso askel kohti vaihdosta, varsinkin jos kyseessä on omistajanvaihdostilanne.

  • Myös tilan arvonmääritys, verotus ja rahoitus ja sopimusasiat ovat sukupolven ja omistajanvaihdoksiin kiinteästi liittyviä asioita, joihin saa tietoa ryhmästä. Kaikki vaihdostilanteet ovat aina uniikkeja ja tämän vuoksi ryhmän aikana on myös mahdollista saada henkilökohtaista sparrausta tilanteeseensa.

Osallistuminen ryhmiin on ilmaista, tervetuloa mukaan!

Ensimmäiset sparrausryhmät aloittavat tammi-maaliskuussa 2020.

Ryhmät kokoontuvat arviolta 4-6 kertaa. Yrittäjän on mahdollista saada sparrausryhmässä myös henkilökohtaista neuvontaa ja tukea.

Ryhmien sisältö muotoutuu osallistujien toiveiden perusteella. Voit myös esittää toiveen, jos sinulla on idea sparrausryhmän kokonaisuudesta.

Myöhempien sparrausryhmien aihioita:

Nuoret yrittäjät

  • Oppimista, verkostoitumista, yritystoiminnan kehittäminen ryhmässä.

Liiketoimintaansa kehittävät, investointeja suunnittelevat tai toteuttavat

  • Tietoa ja sparrausta kehittämiseen ja mahdollisten investointihankkeiden suunnitteluun.

Ryhmistä saat uutta ryhtiä liiketoimintaasi tai tukea suunnitelmien tekemiseen. Ryhmissä vertaistuki on vahvasti läsnä ja mahdollisuus löytää tulevia yhteistyökumppaneita on suuri! Tuemme yrittäjiä myös yritysryhmähankeaihioissa.

 

Lisätietoa ja ilmoittautumiset

Minna PaakkolaLue lisää

minna.paakkola@proagria.fi
puh. 043 827 2996