• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Sotkajärven tulvaniityt kuntoon
 • Sotkajärven tulvaniityt kuntoon -maastotyöpaja

  Pudasjärvi, 25.06.2019

  klo 10–15, kokoontuminen: Sotkajärvi, veneenlaskupaikka Parkkilan sillan luona, Sotkajärventie 483

  Pohjois-Pohjanmaan suurten luonnontilaisten jokien varsilla tulvaniityt ovat olleet ennen tyypillisiä. Myös Iijoella Sotkajärvellä ja sen ympäristössä on ollut paljon tulvaniittyjä, joilta on tehty talvirehua karjalle osin vielä 1980-luvulle asti. Monet kohteet ovat kuitenkin umpeenkasvaneet käytön loputtua. Muutamissa kohteissa lampaat ovat pitäneet alueita avoimina.

  Pohjoisen maisemahelmet -hanke järjestää maastotyöpajan Sotkajärvellä Korentojärven kalaveden osakaskunnan kanssa. Kokoontuminen on Parkkilan sillan vieressä olevalla veneenlaskupaikalla. Kohteille liikutaan moottoriveneillä, siksi edellytetään ennakkoilmoittautumista.

  Katsotaan tulvaniittykohteita Sotkajärven, Pöllänjoen ja Iijoen suunnalla. Retkellä nautitaan paikallisten tekemiä kalavoileipiä ja kahvit. Voit ottaa makkaraa paistettavaksi. Pukeudu säänmukaisesti, kumisaappaat ja sääskihattu/karkote ovat suositeltuja varusteita.

  Maastotyöpajan järjestävät ProAgria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Pohjoisen maisemahelmet -hanke ja Korentojärven kalaveden osakaskunta.

  Ilmoittaudu to 20.6. mennessä

  Kalle HellströmLue lisää

  kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi, 043 825 5253 tai sivun alareunan lomakkeella.

  Yhteistyöllä elinvoimaa
  perinnemaisemista.
  Lue lisää