Seurantalojen korona- ja korjausavustukset haussa

02.09.2020

Seurantalojen haettavissa on nyt perinteisen korjausavustuksen lisäksi myös korona-avustusta ylläpitokuluihin.

Opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää korona-avustusta seurantalojen ylläpitokustannuksiin voi hakea 18.9. saakka. Avustus on tarkoitettu seurantalomaisessa käytössä olevia taloja ylläpitävien yhteisöjen ja säätiöiden tukemiseen koronapandemian aiheuttamassa tilanteessa.

Avustusta haetaan ministeriön asiointipalvelussa. Hakemuksia on toistaiseksi tullut vähän. Hakemuksen jättämiseen tarvitaan Katso- tai Suomi.fi-asiointivaltuutus. Kun valtuuksien käsittelyaika voi olla kaksikin viikkoa, kannattaa valtuutukset kuntoon pikaisesti, jotta hakemusten jättö onnistuu määräpäivään mennessä.

Korjausavustuksien haku 30.9. asti

Seurantalojen korjausavustus on tarkoitettu seurantalojen kunnostamiseen, käytettävyyttä parantaviin korjauksiin ja talojen kulttuurihistoriallisen arvon säilyttämiseen. Avustusta voi hakea yhteisö, joka omistaa vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon. Korjausavustusta haetaan sähköisessä verkkopalvelussa.

Avustusten jakamisessa kiinnitetään huomiota talon kulttuurihistorialliseen arvoon ja kansalaistoiminnan kokoontumistilojen tarpeeseen alueella. Ratkaisevassa osassa avustuksia myönnettäessä ovat hyvät korjaussuunnitelmat.

 

Lisätietoa

Lisätietoa ja ohjeet korona- ja korjausavustusten hakemiseen täällä.