Seurantalojen korona- ja korjausavustukset hakuun syksyllä

03.06.2021

Seurantalojen ylläpitokustannuksiin voi elokuusta alkaen hakea opetus- ja kulttuuriministeriön myöntämää korona-avustusta. Hakemuksen jättämiseen tarvitaan Suomi.fi-asiointivaltuutus. Kun valtuuksien käsittelyssä voi olla viivettä, kannattaa valtuutukset hoitaa kuntoon heti, että sähköinen haku sujuu ongelmitta.

Avustusta haetaan ministeriön asiointipalvelussa. Asiointipalvelun käyttö edellyttää yhdistys- ja yhteisöasiakkailta Y-tunnusta ja Suomi.fi-valtuuksia. Kirjautumisesta ja Suomi.fi-valtuuksien käyttöönotosta löytyy ohjeita täältä.

Kun Suomi.fi-valtuutus on tehty ja hakuaika alkanut, valtuutettu henkilö kirjautuu hakujärjestelmään omilla pankkitunnuksillaan, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla, ja valitsee yhteisön puolesta asioimisen.

Korjausavustukset haettavissa syyskuussa

Seurantalojen korjausavustusta voi hakea jälleen syyskuussa.  Kesä on hyvää aikaa tehdä kuntokatselmuksia ja suunnitelmia.

Suunnitelmien teko ja hakemuksen valmistelu kannattaa aloittaa tutustumalla Kotiseutuliiton ohjeeseen seurantalojen korjauksista. Ohjeessa määritellään muun muassa avustuskelpoinen korjauslinja.

Seurantalojen korjausavustus on tarkoitettu seurantalojen kunnostamiseen, käytettävyyttä parantaviin korjauksiin ja talojen kulttuurihistoriallisen arvon säilyttämiseen. Avustusta voi hakea yhteisö, joka omistaa vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitetun seurantalon. Myös korjausavustusta haetaan sähköisessä verkkopalvelussa.