• proagriaoulu.fi » Hankkeet » Ruokeva
  • Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti

    Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hanke edistää lähi-, luomu- ja luonnonkeruutuotteiden ketjua pellolta pöytään. Hanke lisää alueen yhteistyötä, että tuottajat, jalostajat ja ammattikeittiöt ymmärtävät toistensa toimintaa paremmin. Edistämme yhteistyötä ruokaketjun eri osa-alueiden kesken.

    Hankkeen tavoitteena on

    • lisätä ja viestiä elintarviketuottajien tietoa vastuullisesta ja kestävästä tuotannosta
    • aktivoida kuntia, tuottajia, jalostajia ja ruokapalveluita sitoutumaan yhteisen tavoitteen edistämiseksi
    • laatia ammattikeittiöille lähi- ja luomutuotteita suosiva pilottimalli yhteistyössä hankealueen tuottajien, elintarvikeyrittäjien ja keittiöiden kanssa
    • tiedonhankinta ja -välitys alueen elintarviketoimijoille.

    Järjestämme teemapäiviä ja kuntakiertueen sekä suunnittelemme pilottimallin alueen raaka-aineiden lisäämiseksi ruokalistoilla.

     

    Hankefaktat

    Hankeaika
    1.5.2019–31.8.2021

    Hankealue
    Pohjois-Pohjanmaa

    Hallinnoija
    ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

    Rahoittaja
    Euroopan maaseuturahasto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus


    Asiantuntijat

    Kaisa Myllykangas
    ruoka-asiantuntija, Oulu
    0400 399 865
    Lähetä sähköpostia
    Mervi Tiermas
    projektisuunnittelija
    044 431 4606
    Lähetä sähköpostia