Ruokalistatyöpaja, Kuusamo, Raahe, Ii, Oulu

19.02.2020-20.02.2020

Ruokeva-hanke järjestää helmikuussa neljä ruokalistatyöpajaa, joissa on mahdollista tutustua tuottajiin, ostajiin ja jatkojalostajiin. Työpajoissa asiantuntijana toimii Anu Arolaakso EkoCentriasta. Anu on pitkän linjan luomu- ja lähiruoka-ammattilainen ja on järjestänyt vastaavanlaisia ruokalistatyöpajoja eri puolella Suomea.

Ruokeva -hankkeen ruokalistatyöpajat:

04.02.2020 klo 14-19 Kuusamo (KAO Kuusamo, Apajatie 1)
(ilm. viimeistään 3.2.)
06.02.2020 klo 12-17 Raahe (Raahen Ammattiopisto, Tervahovinkatu 2)
(ilm. viimeistään 3.2.)
19.02.2020 klo 14-19 Ii (Valtarin koulu, Koulutie 2)
(ilm. viimeistään 14.2.)
20.02.2020 klo 14-19 Oulu (OPAO, Teuvo Pakkalan katu 15)
(ilm. viimeistään 14.2.)

Iltapäivän aikana keskustellaan mm. lähi- ja luomutuotteiden käyttömääristä keittiöissä ja niiden saatavuudesta sekä jatkojalostustarpeista. Tuottajilla on mahdollisuus esitellä omia tuotteitaan suoraan ostajille eli keittiöiden edustajille. Tuotteiden soveltuvuutta keittiöiden reseptiikkaan testataan valmistamalla yhdessä maistiaisia. Voitte tuoda testattavaksi myös omaa reseptiikkaa, jos sellaista on.

Testaukseen toimitettavien tuotteiden tiedot ja mahdolliset reseptit pyydämme toimittamaan viim. viikkoa ennen tilaisuutta: Kaisa Myllykangas, kaisa.myllykangas@maajakotitalousnaiset.fi

Tavoitteena on löytää julkisten ja yksityisten ammattikeittiöiden ruokalistoille paikallisia lähi- ja luomutuotteita, kokeilla näitä tuotteita uusissa resepteissä sekä löytää tuotekehitysideoita tuottajille ja jalostajille.

Alustava ohjelma:

  • Tervetuloa; ruokapalveluiden tarpeet lähi- ja luomutuotteiden osalta
  • Keittiötyöskentely;
    • käydään läpi valmistettavat reseptit sekä paikalla olevat yritykset ja heidän tuotevalikoimansa. Tämän jälkeen siirrytään keittiöön. Omat keittiötyövaatteet on hyvä olla mukana.
    • työskentelyn aikana käydään keskustelua lähi- ja luomutuotteiden saatavuudesta ja tuotekehityksestä. Kaikki osallistuvat yhdessä ruokien valmistamiseen.
  • Päivän lopuksi maistellaan yhdessä valmistettuja ruokia ja jatketaan keskustelua sekä päätetään yhdessä jatkotoimista.

Ruokalistatyöpajat ovat osa pilottia, jossa suunnitellaan 4 viikon ruokalista painottaen alueelta löytyviä raaka-aineita. Malliruokalistaan laaditaan esimerkiksi yksi luomuruokapäivä, villiruokapäivä ja lähiruokapäivä.

Tervetuloa mukaan ruokalistatyöpajaan!

Lisätiedot:
Kaisa Myllykangas, kaisa.myllykangas@maajakotitalousnaiset.fi, 0400 399 865 sekä
Anu Arolaakso, anu.arolaakso@sakky.fi , 044 785 4048

Tilaisuudet järjestää: Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hanke.

Ruokeva -hankkeen ruokalistatyöpajat (pdf)


Ilmoittautuminen:

Ruokalistatyöpajoihin mahtuu 25 osallistujaa – ilmoittaudu mukaan viim. viikkoa ennen tilaisuutta.

Ruokeva – Ruokaa kestävästi ja vastuullisesti
LUE LISÄÄ.