Ruokaketju näkyväksi -opintomatka Okraan

06.07.2023-08.07.2023

Tule mukaan oppimaan ja innostumaan opintomatkalle Okra-maatalousnäyttelyyn! Ohjelmaa, katseltavaa ja opittavaa on jokaiselle kävijälle perjantai-illan Okra-bileitä unohtamatta. Matkan aikana tutustumme vierailukohteisiin ja kiinnostaviin esimerkkeihin vastuullisen yrityksen brändäyksestä ja uudenlaisesta suoramyyntikonseptista.

Ohjelma

Torstai 6.7.2023

Atria

Atria-konserni on Pohjois-Euroopan johtavia liha- ja ruoka-alan yrityksiä ja vahva lenkki suomalaisessa ruokaketjussa. Tänä vuonna Atria juhlistaa 120 vuotista matkaansa tutulla reseptillä: Hyvä ruoka – parempi mieli. Atrian uusiutuminen ja kasvu perustuvat erinomaiseen kaupalliseen osaamiseen ja tehokkaaseen, vastuulliseen toimintatapaan. Kuulemme Atrian vastuullisesta työstä osana suomalaista ruokaketjua. Atria tarjoaa lounaan osallistujille.

Laidun Herefordin Minitori

Laidun Hereford on kahden emolehmäkasvattajan yritys, joiden perusarvoihin kuuluu eläinten hyvinvointi. Eläinten kasvatuksen lisäksi yritys myy ja valmistaa itse kasvattamastaan lihasta puhdasta ruokaa. Yrittäjä kertomassa Laidun Herefordin toiminta-ajatuksesta ja uudenlaisesta tuotteiden lähimyynnin konseptista.

Majoittuminen ja illallinen Ala-Ketolan tilalla

Ali-Ketolan tila sijaitsee upealla paikalla aivan Kokemäenjoen rannassa. Tilalla pääsee nauttimaan paitsi kauniista maaseudusta ja luonnonmaisemasta, myös herkullisesta ja paikallisista raaka-aineista valmistetusta ruuasta. Vuonna 2015 Ala-Ketolan tila palkittiin Vuoden Satakuntalaisena Matkailuyrityksenä.

Perjantai 7.7.2023

Aamupala majoituksessa

Okra-maatalousnäyttelyt

Okra on yksi Suomen suurimmista maatalousnäyttelyistä, joka kokoaa samaan paikkaan tuhansia messukävijöitä, satoja näytteilleasettajia ja oikean maatalousnäyttelyn tunnelman.

Opintomatkalaisten yhteinen päivällinen

Okra-bileet

Maaseutunuorten järjestämät Okra-bileet pidetään Loimaan Seurahuoneella Okra-maatalousnäyttelyiden yhteydessä. Okra-bileet on kesän paras tilaisuus päästä tutustumaan ja verkostoitumaan muihin viljelijöihin eri puolilla Suomea. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lauantai 8.7.2023

Aamupala majoituksessa ja lähtö kotimatkalle

Kyrö Distillery 

Kyrö Distillery Company on useita kansainvälisiä palkintoja voittanut tislaamo, jonka ruispohjaisia tuotteita valmistetaan vanhassa meijerissä Isossakyrössä. Kyrön vierailukeskus sijaitsee Kyrö Distilleryn tislaamolla kuvankauniissa kylässä Isossakyrössä leppoisana virtaavan Kyrönjoen rannalla.

Vierailukeskuksella näet vaihtuvia paikallisten taiteilijoiden taidenäyttelyitä. Vierailukeskuksessa on myös pieni kauppa, josta voi ostaa kaikenlaista kyrömäistä. Viskitislaamon makea tuoksu huumaa, ja näet kuinka tuotteiden valmistus käytännössä tapahtuu. Vierailulla kuulet kuinka idea Kyrö Distillerystä sai alkunsa saunan lauteilta ja mitä kaikkea matkan varrella onkaan ehtinyt tapahtua.

Kyrö Distilleryllä nautimme yhteisen lounaan ja tutustumme tuotantotiloihin.

Lähtö- ja paluupaikat

Lähtöajat:

 • klo 7.00 Zeppelin, Zeppeliinintie 1, 90450 Kempele
 • klo 7.20 Liminganportti, Pitkäkoskentie 15, Liminka
 • klo 8.00 Vihanti SEO, Vanha kantatie 26, Vihanti
 • klo 8.30 Halpa-Halli Oulainen, Keskuskatu 21, Oulainen
 • klo 9.00 ABC Ylivieska, Joutsentie 9, Ylivieska
 • klo 9.25 ABC Sievi, Kantolantie 2, Sievi
 • klo 9.50 K-Market Toholampi, Ullavantie 11, Toholampi
 • klo 10.30 Neste Kaustinen,Teerijärventie 1, Kaustinen

Paluukyyti pysähtyy samoille pysäkeille. Paluuaika Zeppeliinissä n. klo 19.

Hinta

Opintomatkan hinta on 300 €/hlö.

Hinta sisältää:

 • Näyttelylippu Okraan perjantaina
 • Yhteiskyyditys
 • Majoitus 2 hh (sis. aamupala)
 • Meno- ja paluumatkan ruokailut
 • Yritysvierailut

Huomaathan, että opintomatkan osallistumismaksun voi vähentää yrityksen verotuksessa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään su 4.6.2023 klo 23.59 Lyyti-lomakkeella.

Lisätietoja:

Meri-Tuuli Kemppainen, 050 547 2340, merituuli.kemppainen@mtk.fi