• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Ruokahukka ruotuun -rantatapahtuma
 • Ruokahukka ruotuun -rantatapahtuma

  Oulu, 13.06.2018

  Hupisaarten puisto, Dammisaaren ja Patosillan välisen pyörätien varsi, klo 14-17

  Valtakunnallisen vesistökunnostusverkoston vuosiseminaari kokoaa Ouluun yli 200 vesistökunnostajaa ja asiantuntijaa. Osana seminaariohjelmaa pienempi talkooporukka aloittaa Hupisaarten purojen käsipelillä tehtävän kunnostuksen lohikaloille sopivaksi elinpaikaksi. Maa- ja kotitalousnaisten Ruokahukka ruotuun - katse vesistöihin -hanke jalkautuu myös tapahtumaan.  Infopisteellä on esillä ruokahukkapöytä, maistatusta, kahvittelua, visailua, tietoa purokunnostuksesta, vesienhoidosta ja ympäristöasioista.

  Maa- ja kotitalousnaiset haastavat kuluttajia vähentämään ruokahävikkiä. Suomalaiset kotitaloudet heittävät pois syömäkelpoista ruokaa yli 20 kiloa vuodessa henkilöä kohden.

  Maa- ja kotitalousnaisten Ruokahukka ruotuun – katse vesistöihin -hankkeen rantatapahtumissa tarjotaan kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla.

  Tapahtumassa saat tietoa
  •    ruokahävikin määrästä
  •    keinoista sen vähentämiseen
  •    ruokavalintojen vaikutuksesta vesistöihin
  •    keinoista parantaa vesien tilaa
  •    Hukantorjuntapartioon liittymisestä

  Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta.