• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Ruokahukka ruotuun -rantatapahtuma
 • Ruokahukka ruotuun -rantatapahtuma

  Siikalatva, 14.07.2018

  Rantsila-päivät, Leijonapuisto ja Siikajoen ranta, Paavolantie 10, 92500 Rantsila, kello 10-14

  Oulun Maa- ja kotitalousnaiset on mukana Rantsila-päivillä Ruokahukka ruotuun - katse vesistöihin -hankkeen infopisteellä, jossa ruokahukkapöytä, maistatusta, ongintaa jokirannassa, visailua, tietoa vesienhoidosta ja ympäristöasioista. Yhteistyötahoina Mankilan osakaskunta ja ROM Rantsila. Lapset ja nuoret pääsevät onkimaan Siikajoen rantaan. Voit tutustua myös vanhan meijerin toimintaan ja kahvitella vanhassa teollisuusmiljöössä.  

  Maa- ja kotitalousnaiset haastavat kuluttajia vähentämään ruokahävikkiä. Suomalaiset kotitaloudet heittävät pois syömäkelpoista ruokaa yli 20 kiloa vuodessa henkilöä kohden. Kaikki tämä ruoka on tuotettu turhaan.

  Tule keskustelemaan ruokahävikin vaikutuksista ja saamaan vinkkejä ruokahävikin vähentämiseksi
  Tapahtumassa saat tietoa
  •    ruokahävikin määrästä
  •    keinoista sen vähentämiseen
  •    ruokavalintojen vaikutuksesta vesistöihin
  •    keinoista parantaa vesien tilaa
  •    Hukantorjuntapartioon liittymisestä

  Ruokahukka ruotuun -infotapahtumat ovat osa Maa- ja kotitalousnaisten Ruokahukka ruotuun – katse vesistöihin hanketta, jolla tarjotaan kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla.

  Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta.