• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Ruokahukka ruotuun -rantatapahtuma
 • Ruokahukka ruotuun -rantatapahtuma

  Kärsämäki, 01.09.2018

  Lasten maatalousnäyttely

  ProAgria Oulun hallinnoima VYYHTI II -hanke ja Maa- ja kotitalousnaisten Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hanke mukana Lasten Maatalousnäyttelyssä la 1.9.2018 klo 11.00-17.00

  Maa- ja kotitalousnaiset haastavat kuluttajia vähentämään ruokahävikkiä. Suomalaiset kotitaloudet heittävät pois syömäkelpoista ruokaa yli 20 kiloa vuodessa henkilöä kohden. Kaikki tämä ruoka on tuotettu turhaan.

  Tule keskustelemaan ruokahävikin vaikutuksista ja saamaan vinkkejä ruokahävikin vähentämiseksi

  Ruokahukan torjuntaa ja maistiaisia
  Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Maija Ojalehto maistattaa kalasta herkullisia maisteluannoksia ja kertoo miten ruokahukkaa vähennetään.  

  Kalan käsittelyä ja maistiaisia
  Oulun Kalatalouskeskuksen Heikki Tahkola esittelee parhaat vinkit ja työvälineet kalankäsittelyyn. Tarjolla tietoa ajankohtaista kalastusasioista.

  Vesienhoitoa
  Tutustutaan lähivetesi tilaan ja tutkitaan mitä vesinäytteet kertovat. Esillä myös Kärsämäenjoen pilottialuesuunnitelma. Paikalla Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Maarit Satomaa.

  Tapahtumassa saat tietoa myös
  •    ruokahävikin määrästä
  •    keinoista sen vähentämiseen
  •    ruokavalintojen vaikutuksesta vesistöihin
  •    Hukantorjuntapartioon liittymisestä

  Ohjelmassa on lisäksi luvassa muun muassa pientä visailua ja kalaleipien maistatusta.

  Tapahtuman järjestää Oulun Maa- ja kotitalousnaiset yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

  Ruokahukka ruotuun -infotapahtumat ovat osa Maa- ja kotitalousnaisten Ruokahukka ruotuun – katse vesistöihin hanketta, jolla tarjotaan kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla.

  Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta.