• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Ruokahukka ruotuun -rantatapahtuma
 • Ruokahukka ruotuun -rantatapahtuma

  Oulainen, 09.06.2018

  Avoimet kylät -tapahtuma, Piipsjärven koulu, Vanhatie 2, 86300 Oulainen klo 10 -12.30 ja Veneranta klo 13-15

  Ruokahukka ruotuun - katse vesistöihin-hankkeen infopiste, jossa ruokahukkapöytä, haukileipien maistelua, visailua, tietoa vesienhoidosta ja ympäristöasioista. Mukana myös ProAgria Oulun Jätevesineuvontahanke, jolta saat tietoa jätevesiasioiden nykysäännöksistä.

  Hankeinfot ovat esillä kylätapahtumassa klo 10 - 12.30, jonka jälkeen ne siirtyvät Venerantaan (opastus kantatie 86:lta) kello 13 - 15 väliseksi ajaksi haukiuistelutapahtuman yhteyteen.

  Maa- ja kotitalousnaiset haastavat kuluttajia vähentämään ruokahävikkiä. Suomalaiset kotitaloudet heittävät pois syömäkelpoista ruokaa yli 20 kiloa vuodessa henkilöä kohden. Kaikki tämä ruoka on tuotettu turhaan.

  Tule keskustelemaan ruokahävikin vaikutuksista ja saamaan vinkkejä ruokahävikin vähentämiseksi.

  Tapahtumassa saat tietoa
  •    ruokahävikin määrästä
  •    keinoista sen vähentämiseen
  •    ruokavalintojen vaikutuksesta vesistöihin
  •    keinoista parantaa vesien tilaa
  •    Hukantorjuntapartioon liittymisestä

  Ruokahukka ruotuun -infotapahtumat ovat osa Maa- ja kotitalousnaisten Ruokahukka ruotuun – katse vesistöihin hanketta, jolla tarjotaan kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla.

  Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta.