• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Ruokahukka ruotuun -rantatapahtuma
 • Ruokahukka ruotuun -rantatapahtuma Suomen luonnon päivänä

  Oulu, 25.08.2018

  Klo 12-15, Hupisaarten keskusleikkipuisto

   

  Maa- ja kotitalousnaiset haastavat kuluttajia vähentämään ruokahävikkiä. Suomalaiset kotitaloudet heittävät pois syömäkelpoista ruokaa yli 20 kiloa vuodessa henkilöä kohden. Kaikki tämä ruoka on tuotettu turhaan.

  Tule keskustelemaan ruokahävikin vaikutuksista ja saamaan vinkkejä ruokahävikin vähentämiseksi

  Ruokahukka ruotuun -rantatapahtumaan Suomen luonnon päivänä Oulun Hupisaarilla!

  Tapahtumassa saat tietoa
  •    ruokahävikin määrästä
  •    keinoista sen vähentämiseen
  •    ruokavalintojen vaikutuksesta vesistöihin
  •    Hukantorjuntapartioon liittymisestä

  Ruokahukka ruotuun -rantatapahtuma on mukana juhlistamassa Suomen luonnon päivää Oulun Hupisaarilla. Hupisaarten puroja on kunnostettu muotoilemalla purouomia uudelleen, tekemällä kaloille talvehtimissyvänteitä sekä poistamalla nousuesteitä. Kunnostustyö on yksi hallituksen rahoittamista vaelluskaloihin liittyvistä kärkihankkeista. Tapahtuman ohjelma on katsottavissa täällä. Tapahtumassa tutustutaan mm. purojen kunnostuksiin ja kuullaan ajatuksia vaelluskalakantojen palauttamisesta.

  Ruokahukka ruotuun -infotapahtumat ovat osa Maa- ja kotitalousnaisten Ruokahukka ruotuun – katse vesistöihin hanketta, jolla tarjotaan kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla. Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta.