• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Ruokahukka ruotuun -infotapahtuma mukana kansalaistorilla
 • Ruokahukka ruotuun -infotapahtuma ja BiotalousLeader mukana kansalaistorilla

  Oulu, 24.08.2018

  Klo 15-18, Ilmakitaransoiton MM-kisat, Rotuaarin aukio

  Maa- ja kotitalousnaiset haastavat kuluttajia vähentämään ruokahävikkiä. Suomalaiset kotitaloudet heittävät pois syömäkelpoista ruokaa yli 20 kiloa vuodessa henkilöä kohden. Kaikki tämä ruoka on tuotettu turhaan.

  Tule keskustelemaan ruokahävikin vaikutuksista ja saamaan vinkkejä ruokahävikin vähentämiseksi

  RUOKAHUKKA RUOTUUN -infotapahtumaan Ilmakitaransoiton MM-kisojen yhteyteen!

  Tapahtumassa saat tietoa
  •    ruokahävikin määrästä
  •    keinoista sen vähentämiseen
  •    ruokavalintojen vaikutuksesta vesistöihin
  •    Hukantorjuntapartioon liittymisestä

  Ilmakitaransoiton MM-kisat ja Oulun juhlaviikot järjestävät Oulussa Rotuaarin aukiolla Ilmastonmuutos ja maailmanrauha -symposiumin, jossa pohditaan yhdessä keinoja ilmastonmuutoksen ratkaisemiseen. Tapahtumassa luvassa keskusteluja, pitchauskisa ja kansalaistori.

  Infotapahtumassa mukana myös Oulun Seudun BiotalousLeader -kiertue, joka haluaa nostaa näkyville biotalouden hyviä yritysesimerkkejä. Hanketta hallinnoi ProAgria Oulu ja Oulun Maa- ja kotitalousnaiset. Tapahtuman järjestää Oulun Maa- ja kotitalousnaiset yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

  Ruokahukka ruotuun -infotapahtumat ovat osa Maa- ja kotitalousnaisten Ruokahukka ruotuun – katse vesistöihin hanketta, jolla tarjotaan kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla.

  Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta.