• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Ruokahävikki ruotuun ammattikeittiöissä
 • Ruokahävikki ruotuun ammattikeittiöissä

  Oulu, 17.04.2019

  Klo 13.00-15.30, Oulun yliopiston kasvitieteellinen puutarha, Kaitoväylä 5, 90014 Oulu

  Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan ruokahävikistä ja sen erilaisista hyödyntämismahdollisuuksista ammattikeittiöissä. Tilaisuudessa esitellään YLIKE-hankkeen hävikinmittausjaksojen tuloksia, ja julkistetaan hankkeen tuottama hävikkiopas ammattikeittiöille. Lisäksi kuullaan keittiöiden omia kokemuksia ruokahävikin vähentämisestä, ja tutustutaan Ruokahukka-hankkeen hävikkipöytään.

  Tilaisuus on suunnattu erityisesti Pohjois-Pohjanmaan ammattikeittiötoimijoille ja ammattikeittiösektorin parissa työskenteleville, mutta paikalle ovat tervetulleita kaikki ruokahävikin vähentämisestä kiinnostuneet.

  Ennakkoilmoittautuminen 9.4. mennessä: tämän linkin kautta.

  JÄRJESTÄJÄT: Ylijäämäelintarvikkeiden hyödyntäminen osana kiertotaloutta (YLIKE) ja Ruokahukka ruotuun, katse vesistöihin -hankkeet

  LISÄTIETOJA: Kirsi Korhonen, 029 532 6700, kirsi.korhonen@luke.fi 
  Kaisa Myllykangas, 0400 399 865, kaisa.myllykangas@maajakotitalousnaiset.fi

   

  Maa- ja kotitalousnaiset haastavat kuluttajia vähentämään ruokahävikkiä. Suomalaiset kotitaloudet heittävät pois syömäkelpoista ruokaa yli 20 kiloa vuodessa henkilöä kohden. Kaikki tämä ruoka on tuotettu turhaan.

  Tule keskustelemaan ruokahävikin vaikutuksista ja saamaan vinkkejä ruokahävikin vähentämiseksi

  RUOKAHUKKA RUOTUUN -infotapahtumaan!

  Tapahtumassa saat tietoa
  •    ruokahävikin määrästä
  •    keinoista sen vähentämiseen
  •    ruokavalintojen vaikutuksesta vesistöihin
  •    Hukantorjuntapartioon liittymisestä

  Ruokahukka ruotuun -infotapahtumat ovat osa Maa- ja kotitalousnaisten Ruokahukka ruotuun – katse vesistöihin hanketta, jolla tarjotaan kuluttajille tietoa mahdollisuuksista vaikuttaa ympäristön, erityisesti vesistöjen tilaan omilla valinnoillaan sekä edistää ravinteiden kierrätystä. Tavoitteena on vähentää ruokahävikkiä ja aktivoida vapaaehtoista vesienhoitotyötä havainnollistamisen ja positiivisen viestinnän avulla.

  Ympäristöministeriö on rahoittanut hanketta Ravinteiden kierrätyksen edistämistä ja Saaristomeren tilan parantamista koskevasta ohjelmasta. Hanke toteuttaa hallituksen Kiertotalouden läpimurto ja puhtaat ratkaisut käyttöön -kärkihanketta.