Rokua kutsuu Pohjoiset arktiset maut -tapahtumaan

07.08.2017

Neljännen kerran järjestettävä Pohjoiset arktiset maut -ruokamatkailutapahtuma 1.–2.9. esittelee tällä kertaa Oulujokilaakson makuaarteita ja yritysten osaamista Utajärven Rokualla.

Perjantain 1.9. puheenaiheita Rokualla ovat puhtaat raaka-aineet ja osaaminen. Sieni- ja riistaruokien maailmaa avaavat keittiömestarit Esko Holopainen ja Pekka Pääkkönen. Yritys- ja tuote-esittelyjä maistiaisineen on tarjolla koko tapahtuman ajan. Perjantaipäivä päättyy ohjelmalliseen maistelupuhvettiin, jossa saavat sijansa paikalliset erikoisuudet ja maut.

Lauantaina 2.9. pohditaan Ruokalaakson tuotteiden ja palvelujen mahdollisuuksia uusilla markkinoilla. Esimerkkinä on menestyvä Sveitsin maaseutumatkailu, jonka asiantuntijana on Inkeri Stucki. Ahveroisen rantakodassa kokkaavat iltapäivällä luonnon raaka-aineista makuelämyksiä Esko Holopainen ja Pekka Pääkkönen.

Kaikki ruokamatkailusta kiinnostuneet ovat tervetulleita tapahtumaan. Alan yrityksillä sekä elintarvikealan tuottajilla ja jalostajilla on mahdollisuus esitellä tapahtumassa tuotteitaan.

Tapahtuman järjestää Oulun Maa- ja kotitalousnaisten ja ProAgria Oulun Pohjoinen ruoka ja matkailu -hanke kumppaneinaan Ruokalaakson yritysryhmä eli Merilän kartano, Rokua Health & Spa, Rokuan Lomahuvilat, Utajärven Pappila ja Vuoton Joutsen.

Tapahtumaan on ilmoittautuminen.

 

Elämyksiä omasta ruokakulttuurista. Lue lisää.

Uutta ruokaa Pohjolasta. Lue lisää