Kampanjat

Impin päivä 11.6.2023

Yhdistykset viettävät Impin päivää esimerkiksi luontoretkellä eväitä ja kahvia nauttien järjestön 90-vuotisjuhlavuoden merkeissä.

Kekri

Vietetään suomalaista sadonkorjuun juhlaa eli kekriä! MKN-kekriviikkoja vietetään vuosittain loka-marraskuussa. Kekriviikkojen pääosassa on suomalainen lähellä tuotettu ruoka, yhteisöllisyys ja koko sen ympärille nivoutuva elinvoimainen maaseutu.

Astetta alemmas – Ollaan ihan viileesti vaan!

Energiansäästökampanja haastaa kaikki suomalaiset säästämään energiaa ja tasaamaan sähkön kulutushuippuja. Tavoitteena on saada vähintään 75 % suomalaisista säästämään energiaa ja saavuttaa pitkällä aikavälillä pysyvästi alhaisempi energiankulutus. Tavoite on kaikille yhteinen kotona, liikenteessä, työpaikoilla ja oppilaitoksissa.

Kampanja on Motivan, Energiaviraston, työ- ja elinkeinoministeriön, valtioneuvoston kanslian, ympäristöministeriön ja Sitran yhteistyökampanja. Maa- ja kotitalousnaiset on kampanjassa mukana kumppanina.

Isoäitien herkut

MKN Ruokaneuvot on koonnut yhteen lähes 80 paikallista perinneherkkua eri puolilta Suomea. Tutustu digikeittokirjaan!

Uudet ravitsemussuositukset

Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset ilmestyvät tämän hetken tiedon mukaan vuonna 2023. Valtion ravitsemusneuvottelukunta (VRN) työstää jo suomalaisia suosituksia, jotka pohjautuvat näihin pohjoismaisiin suosituksiin Alustavien tietojen mukaan niissä tullaan painottamaan ruokavalion merkitystä ilmastoasioihin sekä kasvisten käytön lisäämistä ruokavalioon entistä enemmän.

Kysy ruoka-asiantuntijalta esimerkiksi kurssia kasvisten käytön lisäämisestä tai ilmastomyönteisestä ruoasta, jos et sellaista ole vielä käynyt.

Lue lisää Maa- ja kotitalousnaisten palveluista VALTAKUNNALLISILTA KOTISIVUILTA


Asiantuntijat

Topi Kumpulainen
ruoka-asiantuntija
+358 50 467 5066
Lähetä sähköpostia
Mervi Tiermas
asiantuntija, luonnontuotteet ja kestävä kehitys
044 431 4606
Lähetä sähköpostia