Torstain 20.2.2020 retkikohteet

Liikkuminen omilla autoilla ja kimppakyydeillä. Isokummun lammastilalle linja-autokyyditys.

Kalajoen neliveto. Osoite Kalajoentie 521, 85100 Kalajoki. Noin 12 km päässä hotellilta.

Kalajoen Neliveto on maataloudessa juurensa rakentanut yritys, joka edelleen nojaa vahvasti maatilojen tarjoamiin töihin. Pikkupojista asti, maatilojen erilaisten konetöiden parissa vietettyjen vuosien kasvattamana, on Juha-Pekan ja Ville-Matin luotsaama yritys kasvanut nykyiseen mittaansa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Alun naapurien traktoreiden kuskina toimimisesta on tullut yritys joka tänä päivänä työllistää vajaan kymmenen hengen porukan ympäri vuoden ja sesonkina lähes kahdenkymmenen.

http://www.kalajoenneliveto.fi/ 

Tyngän mylly. Osoite Myllyntie 30, 85140 Tynkä. Noin 15 km päässä hotellilta.

Historiallinen Tyngän Mylly on toiminut vuodesta 1916 asti.  Mylly valmistaa erilaisia jauho-, hiutale- ja ryynituotteita. Myllytuotteet ovat miellyttävä tapa tehdä erinomaisia leivonnaisia ja maistuvaa kotiruokaa. Uudet pirteissä pakkauksissa olevat jauhot ja ryynit tuovat vaihtelua normaaliin leivontaan ja ruoanlaittoon. Tuotteet on valmistettu puhtaasta kotimaisesta viljasta, perinteisin menetelmin.

https://www.tynganmylly.fi/ 

Ylitalon emolehmätila. Osoite Käännänkyläntie 601, 85140 Tynkä. Noin 15 km päässä hotellilta.

Ylitalon tilalla päätuotantosuuntana on emolehmien kasvatus, mutta myös perunanviljely ja suoramyynti ovat osa tilan toimintaa. Tilaa pitää ProAgriallakin työskentelevä tilipalveluiden ja luomun asiantuntija Seija Roimela puolisonsa Erkki Roimelan kanssa. Pellot ovat olleet luomussa jo melkein 25 vuotta, eläimet yli kymmenen vuotta.

Isokummun lammastila. Osoite Kukonkyläntie 663, 85310 Sievi. 50 km päässä hotellilta. Tilalle linja-autokyyditys.

Lampuri Satu Kumpulainen harjoittaa puolisonsa Pasi Kumpulaisen kanssa Isokummun lammastilalla luonnonmukaista lammastaloutta. Tilalla kasvaa alkuperäisrotuisia valkoisia, mustia ja ruskeita suomenlampaita sekä kainuunharmaksia. Tilalla on toiminnassa myös tilateurastamo. Isokummun lammastila on Green Care Finlandin jäsen sekä kuuluu vapaaehtoiseen Maedi Visna tautitorjuntaohjelmaan. Lampaiden lisäksi tilalla asustelee hevosia, poneja, paimentavia koiria ja kaneja.

https://isokummunlammastila.wordpress.com/

Takaisin luomupäivien ohjelmasivulle