• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Blogit » ProLiideri
 • ProLiideri

  16.11.2020: Sosiaalinen vastuu – haaste vai mahdollisuus?

  Yritysten yhteiskuntavastuu rakentuu kestävän kehityksen kolmesta elementistä: taloudellinen, sosiaalinen ja ympäristövastuu.

  26.10.2020: Satoiko laariin vai sen ohi – analyysiä ja keskustelua

  Kasvukausi alkaa olla lopuillaan ja peltoja valmistellaan seuraavaan. Kasvukauden jälkeen jatkuu pohdinta siitä, millainen kesä on ollut: satoiko laariin vai verottiko kuivuus? Kasvinviljelyn valintojen lisäksi talvi on hyvää aikaa pohtia myös yrityksen taloutta, kirjoittaa ProAgrian Talouden ruorissa -blogissaan talousasiantuntija Petri Koivisto. Lue blogi

  28.09.2020: Vanhat lehmät maksavat laskut

  Kun tarkastelet tilasi käyttökuluja, saatat huomata, että uudistuseläinten kasvatuskustannukset ovat listan kärkipäässä. Tyypillisesti ne asettuvat rehu- ja työvoimakustannusten alapuolelle ja ovat tilan kolmanneksi suurin kuluerä. Voisiko kustannuksia vähentää kestävämpien eläinten avulla?

  25.05.2020: Vastuullinen johtaminen parantaa yrityksen kannattavuutta

  Yrityskokonaisuus muodostuu tuotannosta, taloudesta ja johtamisesta. Tärkein asia on kuitenkin elämä: mitä sinä haluat elämältäsi ja miten liität sen osaksi yrityksesi toimintaa?

  12.03.2020: Tanska pitää hyvää huolta maataloudestaan

  Maatalous on Tanskan tärkeä vientituote. Jotta tuotantokustannukset mahdollistavat kilpailukykyisen hinnan, on oltava tehokas ja kilpailukykyinen. Kuluttajien arvostus ansaitaan pitämällä pellot, ympäristö ja maisema kunnossa.

  ProLiideri-hankkeen opintomatkalla 24.–27.2. haettiin yrityskohteista tietoa, kuinka nämä asiat hoidetaan käytännössä.