• proagriaoulu.fi » Hankkeet » Päättyneet hankkeet » Pohjoispohjalaiset tuotteet myyntiin oman alueen lentokentille?
 • Pohjoispohjalaiset tuotteet myyntiin oman alueen lentokentille?

  Etusivun kuvaTaitajien tierna on maaliskuussa 2007 alkanut esiselvitysprojekti, joka  kartoittaa paikallisten lahja- ja tuliaistuotteiden myyntimahdollisuutta Oulun ja Kuusamon lentoasemilla. Projektin aikana selvitetään, ovatko Pohjois-Pohjanmaan käsityö-, taideteollisuus- ja elintarvikealan yrittäät kiinnostuneita perustamaan yhteiset liiketilat lähelle lentomatkustajia.

  Taitajien tierna tutkii, mitkä ovat lentokenttämyymälöiden liiketaloudelliset ja toiminnalliset edellytykset. Keskeistä on myös tietää, mitä tuotteiden kehittäminen ja tuotteistaminen vaatii elintarviketuottajilta tai käsi- ja taideteollisuusalan yrittäjiltä. Esiselvitys ottaa huomioon myös lentoliikenteen turvallisuuteen ja matkustukseen liittyvät tuotekohtaiset rajoitukset.

  Vuoden 2008 huhtikuun loppuun kestävän Taitajien tiernan aikana rakennetaan yhteistyötä esimerkiksi seminaareissa ja messuilla eri tahojen, kuten lentokentän edustajien, yrittäjien ja muiden eri organisaatioiden kanssa. Tavoitteena on luoda tulevan liiketoiminnan aloittamiseen ja hoitamiseen tarvittava yrittäjien verkosto sekä laatia selvitys toimitiloista, toimintamalleista ja tuotteistamiseen tarvittavasta kehitystyöstä.

  Esiselvitysprojektin pohjalta suunnitellaan laajempi jatkohanke vuosille 2008 - 2010 myyntipisteenn perustamiseksi käytännössä.

  Lentoasemat ovat alueidensa käyntikortteja. Parhaimmillaan paikallisten tuotteiden myyntipisteet tuovat positiivista omaleimaisuutta lentokenttämaailmaan sekä edistävät samalla maaseudun ja kaupunkien vuorovaikutusta.

  ProAgria Oulun ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten hallinnoima esiselvitysprojekti on alkanut maaliskuussa 2007 ja jatkuu vuoden 2008 huhtikuun loppuun. Pohjois-Pohjanmaan TE-keskus on myöntänyt projektille ESR-rahoitusta Tavoite 1- ja tavoite 3-ohjelmista, joiden toiminta-alueena ovat Koillismaan, Nivala - Haapajärven, Oulunkaaren, Siikalatvan, Oulun, Raahen sekä Ylivieskan seutukunnat eli koko Pohjois-Pohjanmaa.

   

  Lisätiedot: Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Taitajien tierna -hanke, projekti-päällikkö Mairit Toppi, puh. 040 743 9731, mairit.toppi(at)proagria.fi.


  Taitajien tierna -esiselvitysprojektin tuloksia

   

   
   
   
   
  EU:n lippu