• proagriaoulu.fi » Hankkeet » Tehoa pohjoiseen luomuun
 • Tehoa pohjoiseen luomuun

  Hankkeessa kehitetään tehokkaampaa luomutuotantoa pohjoisissa olosuhteissa. Hankkeen päämääränä on luomutuotannon laadun ja kannattavuuden parantaminen sekä luomutuotteiden saaminen markkinoille. Hankkeessa demonstroidaan uudenaikaisia luomuviljelymenetelmiä, kuten luomusiementuotantoa, luomuvihannesviljelyä ja uudistavaa viljelyä. Tärkeänä tarkastelun kohteena on myös rikkakasvien torjunta.

  Demonstraatioita esitellään hankkeen tapahtumissa ja kesäisin pellonpiennarpäivä-tapahtumissa. Pellonpiennarpäivät ovat otollinen tilaisuus keskustella luomun viljelymenetelmistä. Niissä jaetaan tietoa esimerkiksi luomun tuotantoehdoista, vaatimuksista, tuotannon mahdollisuuksista ja hiilensidonnasta.

  Jotta hanke edistää Pohjois-Pohjanmaan luomutuottajien verkostoitumista ja tiedonkulkua mahdollisimman paljon, järjestetään myös muita tilaisuuksia, kuten seminaaripäiviä, webinaareja ja opintomatka. Tiedon jakaminen verkostoitumalla ja demokohteilla tarjoaa tietoa myös muille kuin luomuna viljeleville.

  Hankkeen tavoitteiden toteutumisen myötä luomutilat pystyvät tekemään kannattavampia ja kestävämpiä viljelyvalintoja.

  Hankefaktat

  Toiminta-aika

  1.4.2022 - 30.4.2024

  Toiminta-alue

  Pohjois-Pohjanmaa

  Hallinnoija 

  ProAgria Oulu

  Osatoteuttaja 

  Luonnonvarakeskus

  Rahoittaja
  Euroopan maaseuturahasto, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

  Lisätietoja