Pohjois-Suomen nurmiseminaari 2018
Kylpylähotelli Sani, Kalajoki 4.–5.1.2018
Osallistujat: Lapin, Kainuun, Oulun ja Keski-Pohjanmaan ProAgrian asiantuntijat, Osuuskuntien ja yritysten neuvojat, alueellinen tutkimus, MTK, maatalousalan oppilaitokset ja sidosryhmät
Torstai 4.1. Avaimet parempaan tulevaisuuteen
Uskottava ja vastuullinen suomalainen maidontuotanto perustuu nurmeen, johtaja Mika Koskinen, Valio Oy
Nurmibiojalostamo monipuolistaa nurmitaloutta, professori Marketta Rinne, Luonnonvarakeskus
Perjantai 5.1. Pellon tuotto maitotiliksi
Artturi-tavoitteet ja tulokset, tuotantoneuvoja Jari Korva, Pohjolan Maito
Pohjois-Suomen maaperän erityispiirteet nurmituotannon kannalta, professori Markku Yli-Halla, Helsingin Yliopisto
Pellot rapakunnossa – avaimet toimivaan peltomaahan, valtakunnallinen Huippuosaaja Juha Sohlo, ProAgria Oulu
Miten revitään raiviolta 10 000 kiloa nurmirehua?, asiakkuuspäällikkö Ilkka Mustonen, Yara Suomi Oy
Hukkaatko valkuaisen tietämättäsi? asiakkuuspäällikkö Risto Välimaa, Eastman Chemical Company
Miten ahdingosta ylös? palvelupäällikkö Juha Nivala, ProAgria Keski-Pohjanmaa
KPI-avain maitotilan johtamisessa, valtakunnallinen Huippuosaaja Tiina Karlström, ProAgria Oulu
Pellon tuotto maitotiliksi, yrittäjä Tarmo Ilola, MTY Ilola