Pohjoista ruokaa ja matkailua
Pohjoinen ruoka ja matkailu – Arctic Food and Travel -hanke edistää Pohjois-Pohjanmaalla paikallisiin erityispiirteisiin ja ruokakulttuuriin pohjautuvaa monialaista kehittämisyhteistyötä. Yhteistyöhön ovat tervetulleita kaikki ruokamatkailun kanssa tekemisissä olevat yritykset: matkailu-, majoitus- ja ravitsemisalan yritykset, alkutuottajat, jalostajat, käsityöalan yritykset jne.
Tavoitteet
- laadukkaita ruokamatkailutuotteita ja -palveluita tuottava yritysverkosto, jonka kautta pohjoispohjalainen ruokamatkailu tulee tunnetuksi omassa maakunnassa, Suomessa ja kansainvälisesti
- korkea ja yhtenäinen tuote- ja palvelulaatu sekä jatkuva parantaminen verkoston kaikissa yrityksissä
Hanke tunnistaa ja nostaa esille pohjoispohjalaista ruokaperinnettä ja -kulttuuria, muuta kulttuuria, maiseman ja luonnon arvoja sekä alueen matkailullisia vetovoimatekijöitä. Yrityksiä valmennetaan suunnittelemaan ja yhteistyössä tuotteistamaan näistä teemoista uusia palveluja ja elämystuotteita.
Uutta tietoa ja hyviä käytäntöjä
Ruokamatkailua kehitetään verkostotapaamisissa, joissa jaetaan ja tuotetaan tietoa sekä hyviä käytäntöjä verkostossa toimivien käyttöön. Parhaan hyödyn yritys saa osallistumalla toimintaan.
Alueet ja kehittämisteemat
- Oulu - Pudasjärvi - Raahe
- Lakeus, Liminka-Lumijoki-Tyrnävä
- Ruokalaakso, Utajärvi
- Hailuoto
Valtakunnallinen verkostoyhteistyö
Hankkeessa välitetään mm. valtakunnallisten elintarvike- ja matkailualan hankkeiden ja muiden toimijoiden tuottamaa tietoa ja yhteistyömahdollisuuksia. Yhtenä tärkeänä toimintamallina ja kanavana on Aitoja makuja -yhteistyö