• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Podcastit
 • Podcastit

  Ympäristöviisas viljelijä -podcast

  Maatilojen monimuotoisuus Pohjois-Pohjanmaalla
  27.11.2020
  Mitä luonnon monimuotoisuus tarkoittaa pohjoispohjalaisilla tiloilla? Mitä mahdollisuuksia luonnon monimuotoisuus tarjoaa viljelijälle? Millä keinoilla viljelijä voi tukea luonnon monimuotoisuutta? Aiheesta keskustelevat maisema- ja ympäristöasiantuntija Maarit Satomaa Oulun maa- ja kotitalousnaisista sekä maitotila-asiantuntija Leea Holmi ProAgria Oulusta.

  Regeneratiivinen viljely ja maaperäskannaukset - vieraana Jussi Knaapi
  30.10.2020
  Mitä regeneratiivinen viljely on, entäs maaperäskannaus? Miten tutkittua tietoa voisi hyödyntää ympäristöviisaassa viljelyssä? Asiaa myös mm. lähdekriittisyydestä ja hiilikaupasta. Asiantuntijana agronomi Jussi Knaapi sekä ProAgria Oulun kasvintuotannon asiantuntija Marika Sohlo.

  Happamat sulfaattimaat - kaikkien maankäyttömuotojen yhteinen ongelma
  24.09.2020
  Happamia sulfaattimaita esiintyy Suomen rannikkoseuduilla ja jonkin verran sisämaassakin. Mitä ympäristövaikutuksia happamilla sulfaattimailla on? Mistä ja miten happaman sulfaattimaan voi tunnistaa? Aiheesta keskustelemassa Suomen ympäristökeskuksella tutkijana työskentelevä Mirkka Visuri sekä ProAgria Oulun kasvintuotannon asiantuntija Marika Sohlo.

  Kerääjäkasvit ja karjanlannan ympäristöviisaat käyttötavat
  28.08.2020
  Maitotila-asiantuntija Leea Holmi ja kasvintuotannon asiantuntija Marika Sohlo keskustelevat kerääjäkasveista sekä karjanlannan hyödyntämisestä.

  Ympäristöviisaita toimia maito- ja kasvitiloilla
  17.06.2020
  Maitotila-asiantuntija Leea Holmi ja kasvintuotannon asiantuntija Marika Sohlo pohtivat, mitkä ympäristöviisaat toimet kasvi- ja kotieläintiloilla tähän aikaan vuodesta ovat ajankohtaisia.

  MaitoLiiderin Podcast

  Valkotaulu on kymmenien tuhansien eurojen työkalu
  23.10.2019
  Valkotaulun avulla tuodaan näkyviin kaikki johtamiseen liittyvät päivittäiset asiat. Sen avulla suunnitellaan valmiiksi tulevat työt ja kehitetään yhdessä yritystä. Tällä kertaa podcastissa valkotaulun käyttökokemuksista kertoo Tauno Paakkari, jolla on kokemusta yli sadasta viikkopalaverista omalla tilalla valkotaulun äärellä. Hänen mukaansa valkotaulu on kymmenien tuhansien eurojen työkalu, vaikka investointina vain pari sataa euroa. Parhaassa tapauksessa se voi pelastaa ihmissuhteita!

  Maineensa veroinen maatila
  23.10.2019
  Brändi tuntuu usein vieraalta aiheelta maatiloilla. Vaatimusten kasvaessa myös maatalousyrittäjät voivat hyötyä hyvästä yritysbrändistä. Petri Koivisto pohtii tämän kertaisessa jaksossa mitä brändi tarkoittaa ja miksi maatalousyrityksen kannattaa kiinnittää huomiota brändiin.

  Katse jalkoihin!
  28.08.2019
  Maitotilaa johtaessa tulee huomioida se miten lehmien hyvinvointi olisi paras mahdollinen. Tuotantoa johdettaessa on kiinnitettävä huomiota asioihin, joilla vaikutetaan hyvinvointiin. Tässä jaksossa maitotila-asiantuntija Leea Holmi kertoo mihin asioihin on kiinnitettävä huomioita hyvään jalkaterveyteen pyrittäessä.

  Tavoitteet maatilan johtamisessa
  02.08.2019
  Tavoitteet on olennainen osa minkä tahansa yrityksen johtamista. Saana Tanskanen ja Petri Koivisto keskustelevat tässä kolmannessa jaksossa tavoitteista, niiden asettamisesta ja saavuttamisesta. Kehittyäkseen yritykset tarvitsevat motivoivia tavoitteita.

  Korjuuaikanäytteillä varmuutta ruokintaan
  18.06.2019
  Maitotila-asiantuntija Sini Öljymäki kertoo ajankohtaisten nurmen korjuuaikanäytteiden ottamisen tärkeydestä. Korjuuaikanäytteet on tärkeä osa maitotilan taktista johtamista, sillä niiden avulla varmistetaan laadukkaat säilörehut seuraavalle sisäruokintakaudelle. Jakso on tehty Tarja Paateron saman aiheisen blogin innoittamana.

  Tilikauden mittainen matka
  10.06.2019
  Budjetointi on kuin lomamatkan suunnittelua. Se on tavoitteen asetanta työkalu, joka auttaa talouden hallinnassa.