• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Uutiset » Pienistä paloista maaseutua syntyy laaja Pohjois-Pohjanmaa
 • Pienistä paloista maaseutua syntyy laaja Pohjois-Pohjanmaa

  18.03.2021

  Vuoden 2021 ensimmäinen Aitoja makuja -verkkolehti kertoo ruokaketjun kehitämistoimista Pohjois-Pohjanmaalla.

  Pohjois-Pohjanmaa on laaja alue, jonka ruokaketju on Suomi pienoiskoossa. Pohjoisimpien osien tunturialueilla merkittäviä elinkeinoja ovat porotalous, kalastus ja luonnontuotteet. Eteläiset alueet ovat viljavia jokilaaksoja, joissa keskitytään maidon ja lihan tuotantoon. Lakeudella Tyrnävän ja Limingan kunnissa tuotetaan korkealaatuista siemenperunaa Suomen ainoalla High Grade -alueella.

  Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevat myös Suomen suurimmat luomutuotantoalueet. Monipuolisen alkutuotannon lisäksi maakunnassa on merkittävää, oman alueen raaka-aineisiin pohjautuvaa ja monialaista elintarvikejalostusta ja -teollisuutta.

  Maakunnan ruokaketjua esitellään Turvallista pohjoispohjalaista ruokaa meille ja maailmalle -videossa, joka julkaistiin RUOKARIIHI– ja Ruokajälki -hankkeiden yhteistyönä tammikuussa 2021. Pohjois-Pohjanmaan liiton kehitysjohtajan Tiina Rajalan ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtajan Maija-Liisa Tausta-Ojalan haastattelujen lisäksi videolla tutustutaan Kinnusen Mylly Oy:n, Maustaja Oy:n ja Real Snacks Oy:n toimintaan.

  Lue koko uutinen Aitoja makuja -verkkolehdestä: Pienistä paloista maaseutua syntyy laaja Pohjois-Pohjanmaa

  Lisätietoa

  Soila HiltunenLue lisää

  Elintarvike- ja yritysasiantuntija Soila Hiltunen on Aitoja makuja -verkoston Pohjois-Pohjanmaan yhdyshenkilö
  puh. 0400 182 584
  soila.hiltunen@maajakotitalousnaiset.fi