• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Blogit » MaitoLiideri » Pieniä pohdintoja – suuria vaikutuksia
  • 19.06.2017

    Pieniä pohdintoja – suuria vaikutuksia

    Tiedätkö sen tunteen, kun jututat ihmistä, jonka kanssa ajatukset osuvat juuri yksiin? Jaatte saman intohimon. Keskustellessa innostus tarttuu ja jutulle ei meinaa millään tulla loppua. Virtaa piisaa kuin isommassakin aggregaatissa.

    Tuleeko mieleesi hetki, kun toinen läväyttää tiskiin niin yllättävän näkemyksen, että sinun on pakko pysähtyä? ”Hetkinen, kuka on tuo tyyppi noiden ajatusten takana? Häneen haluan ehdottomasti tutustua!”

    Tsemppausta ja kokemusten jakoa

    Kuulut yrittäjäporukkaan, jotka ovat kanssasi samassa tilanteessa. He todella ymmärtävät, ”miltä se tuntuu.” Heille voit kertoa luottamuksellisesti haaveistasi ja suunnitelmistasi. Monilla heistä on samanlaisia haaveita. Ajan kanssa tsemppaatte toinen toistanne tavoittelemaan unelmianne.

    Suunnitellessasi jotakin uutta, he osallistuvat mielellään pohdintoihin pienimpienkin yksityiskohtien toteutuksesta, käytännön tekemisestä, kustannusrakenteesta ja rahoituspohjasta. Osalla heistä on jo kokemusta samasta asiasta. Kaikilla on näkemyksiä. He kun pohdiskelevat näitä samoja juttuja.

    Tällä porukalla on hyvä tehdä viiltävää analyysiä tai villiä ideointia. Tämä on se unelmaporukka, jonka kanssa voi jakaa kokemuksiaan ja hyväksi testattuja käytäntöjä. Välillä itse esitellen, toisinaan kiinnostuneena kuunnellen ja kysellen. Ajan kanssa tästä muodostuu verkosto – ne yrittäjäkollegat, joiden kanssa voi soitella, kun jokin asia mietityttää.

    Asiaa puhuen kohti tavoitetta

    Päivien järjestelyt hoidetaan niin, että niissä puhutaan asiaa. Joskus toki lipsahdetaan hetkeksi sivupoluillekin. Päivälle on asetettuna tavoite, jota kohti mennään. Koollekutsuja varmistaa, että kaikki saavat äänensä kuuluviin. Hän tukee tutustumisessa, pitää yllä positiivista keskustelua ja luo omalta osaltaan ryhmähenkeä. Vetäjä hoitaa järjestelyt ja pohtii päivien juoksutuksen – heittää ehkä väliin omia ajatuksiaankin.

    Myös siitä huolehditaan, että päivissä edistetään asioita, jota juuri teidän porukka haluaa. Vetäjä pyrkii varmistamaan, että jokainen osallistujista huomaa oman edistymisensä. Tämä vaatii kuitenkin sitä jokapäiväistä tekemistä. Sen tukemiseksi vetäjä perustaa ehkä koko poppoolle kanavan, jonka kautta jakaa normaalia arkea myös yhteisten tapaamisten välillä.

    Pienryhmä avartaa

    Aina ei tarvitse lähteä pitkälle reissulle avartaakseen omaa maailmaansa. Helpointa mielenmatkustelua on kysyä kollegalta, kuunnella vastausta ajatuksen kanssa ja käydä paikan päällä katsomassa, miten homma hoidetaan. Muun muassa tätä tarjoavat ProAgrian pienryhmät.

    P.S. Matkallekin tosin pääsee osallistumalla MaitoLiideri- tai Maasta Markkinoille -hankkeeseen.

    Kirjoittaja:

    Heta JauhiainenLue lisää

    Kommentit

    Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

    Kirjoita uusi kommentti

    Tutustu pienryhmiimme ja tule mukaan.