• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Opintomatka Normandiaan
 • Opintomatka Normandiaan

  22.04.2017-27.04.2017

  Alustava matkaohjelma:​

  22.4. Lauantai - Matka Lisieuxiin
  Aamuvarhaisella kokoonnumme Oulun lentoasemalle ja lennämme Helsingin kautta Pariisiin. Perillä Pariisissa olemme klo 9.40 paikallista aikaa. Tapaamme suomenkielisen oppaamme ja suuntamme hänen kanssaan bussille ja sitten bussin kohti 200 km:n päässä sijaitsevaa Lisieuxin kaupunkia Normandian rannikolla. Matkalla kuulemme mielenkiintoisia tarinoita Ranskasta ja sen historiasta sekä nykypäivästä. Nautimme lounaan matkan varrella. Majoitumme Lisieuxiin Grand Hôtel de l’Espérance www.lisieux-hotel.com ja ruokailemme yhdessä illalla.

  23.4. Sunnuntai - Normandian maihinnousu                              
  Aamiaisen jälkeen lähdemme tutustumaan Normandian maihinnousun historiaan. Käymme katsomassa Pointe du Hoc kallioita, joka tuli tunnetuksi historiallisesta taistelusta 6. kesäkuuta 1944. Kuulemme miten ja missä kaikki tapahtui. Nautimme lounaan ja jatkamme vaikuttavalle Collevillen Amerikkalaiselle hautausmaalle ja käymme Allied Landing museossa. Vaikuttavien kokemusten jälkeen suuntamme Bayeuxin pikkukaupunkiin. Käymme katsomassa kuuluisaa Bayeux’n seinävaatetta, joka on todennäköisesti Vilhelm Valloittajan velipuolen, Bayeux’n piispan Odon teettämä pistokirjontana toteutettu tekstiilityö. Se kertoo kuvasarjojen avulla vuosien 1064 ja 1066 välisistä tapahtumista Englannin ja Ranskan historiassa. Kuviointi on tehty kirjomalla värillisellä villalangalla 73 metriä pitkälle pellavakankaalle. Tämän jälkeen suuntamme takaisin hotelliimme Lisieuxiin. Nautimme illalla vielä yhteisen päivällisen.  

  24.4. Maanantai  - Maatalousnaisia ja vihanneksia
  Aamiaisen jälkeen tapaamme paikallisen maatalousnaisten organisaation edustajia. Kuulemme heidän esittelysä ja vaihdamme kuulumisia. Tämän jälkeen suuntaamme maatilalle, jolla kasvatetaan hedelmiä ja vihanneksia. Tilalla on myös suoramyyntitoimintaa. Lounaan jälkeen ajamme Caeneen, joka on 115 000 asukkaan kaupunki Luoteis-Ranskassa Calvadosin maakunnassa. Teemme opastetun kaupunkikierroksen.
  Kierroksen jälkeen palaamme takaisin Lisieuxiin, missä illallinen ja majoittuminen.

  25.4.Tiistai - Mohairia ja Calvadosta                      
  Aamiasen jälkeen lähdemme vuohitilalle, missä tutustumme tilaan sekä sen Mohair-tuotantoon. Tämän jälkeen vierailemme maatilalla, jossa on 90 ha vilja- ja laidunmaata sekä 70 Holstein -lehmää. Lounaan jälkeen matkamme jatkuu Deauvillen kaupunkiin, joka kuuluu Calvadosin alueeseen ja on kuuluisa loistotapahtumistaan -  kuten esim. yhdysvaltalaisten vuosittainen elokuvajuhla Deauville American Film Festival sekä monet regattatapahtumat.Täältä suuntaamme Honfleurin satamakaupunkiin, joka tunnetaan paitsi kauniina merenrantakaupunkina, niin myös Calvadoksen kaupunkina. Tutustumme Calvadoksen valmistuksen saloihin Calvados-tislaamolla. Palaamme takaisin Lisiseuxin hotelliimme. Nautimme illallisen yhdessä.

  26.4. Keskiviikko - Juustoja ja Monetin puutarha              
  Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet. Lähdemme juustojen maailmaan. Käymme Graindorge juustolassa. Kuulemme esittelyn juustojen valmistuksesta www.graindorge.fr sekä saamme maistiaiset. Vierailun  jälkeen nautimme lounaan. Sitten suuntaamme Glaude Monetin puutarhaan, joka on  yksi maailman kuuluisimmista ja suosituimmista puutarhoista. Matka jatkuu Pariiisin, missä illallinen ja yöpyminen. Hotel Ibis Eiffel http://www.accorhotels.com/gb/hotel-1400-ibis-paris-eiffel-tower-cambronne-15th/index.shtml

  27.4. Torstai - Pariisin ihmeet ja kotiin
  Aamiainen ja huoneiden luovutus. Lähdemme Pariisin kaupunkikierrokselle ja teemme 45 minuutin risteilyn Seinellä. Kierroksen ja risteilyn jälkeen nautimme lounaan. Tämän jälkeen suuntamme Pariisin lentoasemalle, missä tulee olla 2 tuntia ennen lennon lähtöä. Finnairin vuoro lähtee Pariisista klo 19.00. Helsinkiin saavumme klo 22.55. Finnairin vuoro Ouluun lähtee klo 23.50 ja saapuu Ouluun perjantaina klo 00.50.

  Matkan hintaan sisältyy reittilennot Oulu-Helsinki-Pariisi ja takaisin turistiluokassa, voimassa olevat verot ja viranomaismaksut, bussikuljetukset Ranskassa, majoitukset keskitason hotellissa jaetuissa kahden hengen huoneissa, tilavierailut ja pääsymaksut, risteily Seinellä, ohjelman mukaiset ruokailut ilman ruokajuomia, paikallisoppaiden ja matkanjohtajan palvelut, toimituskulut ja alv. Matka laskutetaan kahdessa erässä.

  Tervetuloa!

  Helena Lahdenperä
  p. +358 400 599 473 tai helena.lahdenpera@maajakotitalousnaiset.fi

  Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliotoivomukset torstaihin 29.12.2016 mennessä ProAgria Ouluun, puh. 08 316 8611 tai anne.kipina@proagria.fi