• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Opintomatka Islantiin
 • Opintomatka Islantiin

  16.04.2018-20.04.2018

  Tervetuloa mukaan tutustumaan islantilaiseen elämäntapaan ja luontoäidin ihmeisiin geysireihin, upeisiin vesiputouksiin ja jäätiköihin! Vierailemme maaseudun yrityksissä ja nautimme islantilaisista ruokaelämyksistä.

  16.4. Maanantai                   Kohti satujen saarta    
  Lennämme Oulusta Helsingin kautta Islantiin. Reykjavikin lentoasemalla tapaamme paikallisoppaan. Ensimmäinen kohteemme on yksi Islannin yhteen kuuluisimmista nähtävyyksistä, geoterminen kylpylä Blue Lagoon. Tutustumme toimintaan ja halukkailla on mahdollisuus käydä kokeilemassa uintia lämpimässä mineraalipitoisessa vedessä, rosoisten laavalohkareiden keskellä. Blue Lagoonista on noin tunnin matka Reykjavikiiin, missä  majoitummme ja syömme illallisen Centerhotel Miðgarðurissa.

  17.4. Tiistai                      Luontoäidin ihmeitä                        
  Aamiaisen jälkeen suuntamme bussin kohti Islannin etelärannikkoa. Päivän aikana vierailemme maitotilalla ja tilan emäntä kertoo maitotilallisen elämästä Islannissa.Tämän jälkeen käymme ihailemassa Islannin tunnetuimpia vesiputouksia Seljalandsfossia ja Skógafossia. Päivän aikana käymme myös Reynisfjaran kallioilla ja näemme Vík í Mýrdalin kylän mustan hiekkarannan. Iltapäivän kuluessa ajamme etelärannikon suurimpaan kaupunkiin, 6500 asukkaan Selfossiin, missä majoittuminen ja yhteinen illallinen. Hótel Selfoss on majapaikkamme kaksi yötä. Hotelli sijaitsee Ölfus-joen rannalla ja sen mukavuuksiin kuuluu spa, joka on hotellin asiakkaiden käytettävissä. Kylpylässä on sauna, höyrysauna ja kuumavesiallas. http://hotelselfoss.is/  

  18.4. Keskiviikko              Vulkaanisia höyryjä                                                                    
  Aamiaisen jälkeen lähdemme Þingborgin villapajaan, missä tutustumme pajan toimintaan ja tuotteisiin. https://www.south.is/en/services/thingborg-wool-processing  Tämän jälkeen vierailemme Friðheimarin maaseutumatkailutilalla, jolla kasvatetaan myös tomaatteja. http://fridheimar.is/en/about-fri%C3%B0heimar Täältä matka jatkuu ihastelemaan Islannin kuuluisimpia luonnonihmeitä, Geysirin kuumien lähteiden aluetta ja Gullfossin mahtavaa vesiputousta. Matka jatkuu Efstidalurin maitotilalle, missä kuulemme tilan toiminnasta ja maistelemme tilan omaa jäätelöä. http://efstidalur.is/?page_id=276.   Vierailun jälkeen palaamme takaisin Selfossiin, missä majoitumme ja syömme illallisen samassa hotellissa kuin edellisenä yönä.

  19.4. Torstai                       Kädentaitoja ja luonnonnähtävyyksiä
  Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneemme ja suuntaamme bussin kohti Thingvellin kansallispuistoa, jolla on merkittävä rooli Islannin historiassa yhtenä maailman vanhimman parlamentin syntypaikkana. Kohde on listattu yhdeksi Unescon maailmanperintökohteista. Paikka on myös geologisesti mielenkiintoinen alue sen maankuoren liikkeiden ja tulivuoritoiminnan takia. Täältä matka jatkuu länteen, missä vierailemme Ljómalindin maalaismarkkinoilla http://ljomalind.is/   Seuraavaksi piipahdamme Bjarteyjarsandurin 600 lampaan lammastilalla. Tilan emäntä Arnheiður osallistuu aktiivisesti maanviljelijöiden yhdistyksen toimintaan. http://bjarteyjarsandur.is/en/hospitality. Illaksi ajamme Reykjavikiin, missä majoitumme samassa hotellissa kuin ensimmäisen yönä. Nautimme matkan päätösillallisen hotellimme ravintolassa.

  20.4. Perjantai                   Kotimatka                                                                        
  Huoneiden luovutuksen jälkeen bussi vie meidät Keflavíkin lentoasemalle. Lennämme Helsingin kautta Ouluun.

  Tervetuloa!

  Helena Lahdenperä
  p. +358 400 599 473 tai helena.lahdenpera@maajakotitalousnaiset.fi

  Ilmoittautumiset ja erityisruokavaliotoivomukset torstaihin 28.12.2017 mennessä ProAgria Ouluun, puh. 08 316 8611 tai anne.kipina@proagria.fi 

  Hintaan sisältyy reittilennot Oulu-Helsinki-Reykjavik ja takaisin turistiluokassa, lentokenttäverot ja viranomais-maksut, bussikuljetukset Islannissa, majoitukset hotelleissa jaetuissa kahden hengen huoneissa, tilavierailut ja pääsy-maksut, aamiaiset hotelleissa ja ruokailut ilman ruokajuomia (3 x lounas ja 4 x illallinen), paikallisoppaan ja matkanjohtajan palvelut, toimituskulut ja alv.

  Matka laskutetaan kahdessa erässä.

  Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista jo matkan varausvaiheessa.