• proagriaoulu.fi » VYYHTI II » Kunnostustarinoita » Onnellinen Kurtin kylä
 • Onnellinen Kurtin kylä

  Kurtinjärvi on ekologiselta luokitukseltaan hyvässä tilassa. Väestön vähetessä järven kalastuspaine on pienentynyt, mikä voi vääristää kalalajistoa. Vähempiarvoisten kalojen runsastuminen heikentää myös veden laatua ja virkistyskäyttöarvoa.

  Kurtin kylän kalastuskunta otti VYYHTI II -hankkeen asiantuntijoihin yhteyttä keväällä 2018. Paikallistoimijoiden tavoitteena oli Kurtin kylän palveluiden kehittäminen ja selvittäminen, alueen vesistöjen kalastojen rakenteen selvittäminen sekä alueen virkistyskäyttöarvojen kohottaminen suunnittelemalla tarkemmin ranta-alueiden hoitoa. Hankkeen toimenpiteinä oli opastaa  jatkuvaan ja laadukkaaseen vesien- ja ympäristönhoitoon ranta-alueilla huomioiden alueen kulttuurihistoria ja tavoitteena ”Onnellinen Kurtin kylä”.


  Pekka Vääräniemi (vasemmalla) Kurtin kylän osakaskunnasta ja Heikki Tahkola Oulun Kalatalouskeskuksesta suunnittelemassa Kurtinjärven rannassa vesien- ja maisemanhoidon kehittämiseen liittyvää hanketta. Kuva: Maarit Satomaa

  Kurtinjärvi on kylän sydän

  Kurtin kylän kalastuskunta jätti kesän 2018 aikana hakemuksen Koillismaan Leader ry:n hankehakuun. Kesän aikana kylällä jo ehdittiin kunnostaa uimarantaa ja kesällä 2019 toimenpiteet jatkuvat.


  Onnellinen Kurtin kylä -hankkeen avulla aktivoidaan myös vapaa-ajan asukkaita vesien- ja ympäristönhoitoon sekä virkeän kylätoiminnan kehittämiseen. Hoidettu maisema ja ympäristö nostavat tonttien arvoja ja houkuttelevat alueelle uusia asukkaita. Kuva: Maarit Satomaa

  Teksti:

  Maarit SatomaaLue lisää

  Heikki TahkolaLue lisää

   

  Kohteen rahoitus