• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Blogit » Maito » Nopeaa ja sujuvaa ruokinnan suunnittelua tämän hetken asiakastarpeisiin
 • 09.01.2023

  Nopeaa ja sujuvaa ruokinnan suunnittelua tämän hetken asiakastarpeisiin

  Karjanomistajat työskentelevät ruokinnan parissa päivittäin. Usein esiin nousee tilanteita, joissa tulee tarve kysyä asioita joltain ruokintaan syvempään perehtyneeltä ja saada tukea oikeisiin ja kaupallisesti puolueettomiin ruokintaratkaisuihin.

  Suomessa lypsykarjojen ruokinta perustuu hyvälaatuisiin rehuihin, joita analysoidaan aktiivisesti ja kattavasti. Rehuanalyysin saapuessa - erityisesti seosrehutiloilla - tarvitaan päivitettyä laskentaa. Näin karjan ruokinta jatkuu edelleen niin kuin sen halutaankin jatkuvan: muuttuvat rehuerät eivät vaikuta epäsuotuisasti karjan maitomäärään, pitoisuuksiin, hedelmällisyyteen tai terveyteen.

  Ruokintalaskentaa voi tehdä itsekin, mutta varmuutta tekemiseen saa, kun suunnitelma on laskettu myös tutkimukseen pohjautuvalla ruokinnan suunnitteluohjelmistolla Karjakompassilla. Omatoimisen laskentaan käytettävä aika vapautuu johonkin muuhun tekemiseen ja epävarmuus ruokinnan roolista karjan tuotannossa muuttuu luottamukseksi sen sujuvuudesta.

  Suomessa lypsykarjojen ruokinta perustuu hyvälaatuisiin rehuihin.

   

  Kentällä sovituissa asiakastapaamisissa työskentelevät ruokinta-asiantuntijat entiseen tapaan, mutta kukin vuorollaan hoitaa myös ruokintapäivystysviikkoa. Syksyn testauksissa sopimusasiakkaiden nopeita seosresepti- ja ruokintasuunnitelmapäivityksiä uusien säilörehuanalyysien valmistuttua hoidettiin siirtämällä ne päivystäjien tehtäväksi. Palvelua jo käyttäneiltä asiakkailta olemme saaneet pelkästään hyvää palautetta.
  Ruokintapäivystäjä on tavoitettavissa myös ruokintaan liittyvissä kysymyksissä. Päivystävän ruokinta-asiantuntijan käytössä on koko ProAgrian ruokintatiimi, joten verkosto toimii hyvin myös haastavampien ruokintatilanteiden ja -kysymysten kanssa ns yhden luukun periaatteella.

  Nopean ruokinnan suunnittelun palveluun pääset mukaan ottamalla yhteyttä omaan ruokinta-asiantuntijaasi tai laittamalla soittopyynnön ja ruokinnan suunnittelutiedot osoitteeseen ruokinta@proagria.fi Päivystysvuorossa oleva ruokinnan asiantuntija ottaa sinuun yhteyttä ja pääsette yhdessä työstämään ruokintasuunnitelmaa.

  Ruokintasuunnitelmia teemme lypsylehmien lisäksi myös umpilehmille, hiehoille, vasikoille ja lihanaudoille (ei emolehmille).

  Laita viesti ruokinta@proagria.fi, niin olemme sinuun yhteyksissä.

  Teksti:

  Tiina KarlströmLue lisää

   

  Kommentit

  Kirjoitusta ei ole vielä kommentoitu.

  Kirjoita uusi kommentti

  Hinta:

  Ruokinta-sopimuksen tehneille sisältyy palveluun, yksittäisenä palveluna 105 e (ALV 0%) 130,20 (sis ALV 24%).

  Palveluun ei voi hyödyntää NEUVO-rahaa

  Lisätietoja:

  ruokinta@proagria.fi