• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Perjantai-pöönät: Niittyjen lumoa kylille
 • Perjantai-pöönät: Niittyjen lumoa kylille

  05.06.2020

  Klo 13-14, etäyhteys (Microsoft Teams)


  Kuva: Kalle Hellström

  Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toisessa ”Perjantai-pöönät”-etäkahvitapaamisessa aiheena on Pieni pala maaseutua -järjestökampanjamme teemoista niittyjen hoito ja Vuoden maisemateko-kilpailu.

  Saamme vieraaksi Pyhännän Tavastkengän maa- ja kotitalousseuran puheenjohtajan Matti Leiviskän, joka kertoo yhdistyksen kokemuksia heidän maisemanhoitoprojektista, joka alkoi 2013. Yhdistys on kunnostanut Alakurkelan rantalaidunta, joka on paikallisesti arvokas perinnebiotooppi, usean vuoden ajan. Kylätien varressa oleva laidun on saatu hienoon kuntoon ja se ilahduttaa ohikulkijoita. Yhdistyksen tekemä maisemanhoitotyö sai tunnustusta vuonna 2016, jolloin Kurkelanjärven laitumen ja kosteikon kunnostus valittiin Pohjois-Pohjanmaan Vuoden maisemateoksi.  

  Maisema-asiantuntija Kalle Hellström esittelee Maa- ja kotitalousnaisten Vuoden maisematekokilpailun, jossa etsitään hyviä niittyjen kunnostushankkeita tänä vuonna teemalla Niityn lumo. Pienikin kukkiva kaistale on tärkeää niittykasveille ja monille niittyjen hyönteisille. Osan pihanurmikosta voi muuttaa kerran kesässä niitettäväksi niityksi ja pörriäisiä voi auttaa hyönteishotellien avulla. Vuoden maisematekokilpailu on käynnissä 30.9. asti. Voit kysyä myös oman kohteesi hoidosta.

  Tilaisuus on suunnattu Maa- ja kotitalousnaisten Oulun piirikeskuksen jäsenyhdistyksille, maamiesseuroille, ProAgria Oulun jäsenille ja kaikille asiasta kiinnostuneille. Maa- ja kotitalousnaisten toimintaa tukee opetus- ja kulttuuriministeriö.

  Ilmoittaudu 4.6. mennessä, niin saat Teams-kokouslinkin sähköpostiisi: ilmoittautuminen

  Voit liittyä mukaan myös tästä linkistä (avautuu uuteen välilehteen).

  Lisätietoja: Kalle Hellström, 043 825 5253, kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi

  Katso linkistä tarkemmat ohjeet liittyen Teams-palaveriin osallistumiseen.

  Tässä ohjeet pähkinänkuoressa:

  1. Valitse selaimeksi Chrome tai Edge.

  2. Klikkaa linkistä "Liity Microsoft Teams -kokoukseen"

  3. Klikkaa aukeavassa selainikkunassa kohtaa "Liity sen sijaan verkossa" (sivun alareunassa)

  4. Salli äänilaitteiden käyttö (jos ohjelma kysyy). Erilliset kuulokkeet kannattaa kytkeä koneeseen ennen kokoukseen liittymistä.

  5. Kun olet päässyt kokoukseen, klikkaa video- ja mikrofonikuvakkeiden vierestä "Laitteet", josta valitset oikeat kaiuttimet ja mikrofonin.

  6. Sulje kamerasi ja mykistä mikrofonisi.

  7. Kirjoita nimesi ja yrityksesi nimi kohtaan "Anna nimesi" ja klikkaa Liity nyt.

  Sulje kamerasi ja mykistä mikrofonisi. Voit laittaa kysymyksiä chatin kautta tai pyytää puheenvuoroa.

  Ilmoittaudu viim. 4.6.2020: