• proagriaoulu.fi » Ajankohtaista » Koulutukset ja tapahtumat » Näyttelyavajaiset: luonnonhoito, vieraslajit ja niityt
 • Näyttelyavajaiset: luonnonhoito, vieraslajit ja niityt

  Nivala, 19.04.2023

  klo 13, Nivalan kaupunginkirjasto, Kalliontie 21

  Keskiviikon avaustapahtumassa asiantuntijoina Kalle Hellström Oulun Maa- ja kotitalousnaisista, Ulla-Maija Välikangas Nivalan kaupungilta sekä Eco-koivu koivutisle-esittely, joka on mekaanisen torjunnan apuna auttanut jättiputken torjunnassa. Näyttely on Nivalassa reilut kaksi viikkoa, jonka jälkeen siirtyy Oulaisiin. Näyttely on tilattavissa myös muille paikkakunnille Maa- ja kotitalousnaisten yhdistysten toimesta.

  Luonnonhoitoa voi olla  niittymäisten alojen hoito ja perustaminen, jokivarsien sekä vesiuomien rantojen hoito puoliavoimina sekä myös haitalliseksi luokiteltujen vieraslajien kurissa pitäminen. Kurissa pidettäviä vieraskasveja ovat mm. jättiputki, jättipalsami, lupiini ja kurtturuusu. Myös pihapiireissä voi huomioida näitä asioita. Maisemanhoitoon kuuluu perinteisen rakennuskannan tai rakennelmien kunnostaminen ja usein näihin liittyvät myös niittymäiset ympäristöt.

  Tänäkin vuonna on käynnissä Maa- ja kotitalousnaisten maisema- ja luontotekokampanja 2023. Pienikin teko voi olla luonnolle ja kulttuurimaisemalle iso teko.  Pohjois-Pohjanmaan suunniteltuja kohteita toivotaan ilmoitettavan mielellään jo ennen kesää Oulun Maa- ja kotitalousnaisten Kalle Hellströmille kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi .  Lopullinen kilpailuaika päättyy syyskuussa ja valtakunnallinen voittaja julkistetaan joulukuussa 2023.  Kilpailuun pääsee mukaan täyttämällä tiedot suoraan nettiin: www.maajakotitalousnaiset.fi/vuodenmaisemateko

  Tervetuloa!

   

  Oulun Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistys! Haluaisitteko järjestää oman näyttelyn lainattavien materiaalien avulla?

  Kysy lisää ja varaa pienoisnäyttelyitä maksuttomasti:
  Tuula Kokko, p. 0408644946, tuula.kokko@maajakotitalousnaiset.fi

  Lisätietoja

  Taimi MahosenahoLue lisää

  taimi.mahosenaho@maajakotitalousnaiset.fi
  040 551 7807

  Kalle HellströmLue lisää

  kalle.hellstrom@maajakotitalousnaiset.fi
  043 825 5253