Miittinki – Tanskan kokemuksia ja yrityksen tavoitteen tiristelyä

MaitoManageri-hankkeen koko porukalla kokoonnuttiin seuraavan kerran Maalaiskartano Pihkalaan Kestilään 2.2.2016. Päivän tavoitteena oli vetää yhteen Tanskan matkan kokemuksia ja valottaa vision merkitystä yrityksen henkilöstöjohtamisen näkökulmasta.

Miksi tavoitteella tai tarkemmin visiolla on merkitystä?

Useimmiten perheyrityksissä yhteinen päämäärä on selkeä. Työtä tehdään, jotta perhe saa toimeentulon vuosittain. Tulevaisuuden päämäärä on yrityksen jatkuminen ja jättäminen elinvoimaisena seuraavalle sukupolvelle. Päivittäinen työ on sinällään merkityksellistä.

Mutta motivoiko tällainen tavoite työntekijää? Ihmistä, jolla ei ole vastaavaa tunnesidettä yritykseen. Yhteisen päämäärän tarkoitus on antaa yrityksessä työskenteleville intoa ja motivaatiota jokapäiväiseen arkeen. Tehdä työstä merkityksellistä.

Esimerkki.  

Juotan, kuivitan ja vaihdan rehut vasikalle, jotta se pysyy terveenä.”
”Juotan, kuivitan ja vaihdan rehut vasikalle, jotta siitä tulee satatonnari.”
”Juotan, kuivitan ja vaihdan rehut vasikalle, jotta … ”


Tavoitteen tiristelyä

Päivä oli eräänlainen jatko-osa Kalajoen Kick Offille. Päivän teemana oli ”Yrityksen visiosta voimaa johtamiseen!”. Päivän päätteeksi jokaisella yrityksellä oli alustavasti pohdittuna visio sekä yrityksen arvot. Näiden avulla päästään kohti yhteisiä päämääriä.

Muutama esimerkki:

  • ”Meidän yrityksellä on maakunnan tyytyväisimmät lehmät ja hoitajat!”
    Arvoja: Hyvää maitoa kuluttajille, toimiva työympäristö, kannattavaa tuotantoa, innostavat työtehtävät, viihtyisä työyhteisö
  • ”Meidän yrityksen paletti toimii kuin unelma!”
    Arvot: avoimuus, tehokkuus, tiimityöskentely ja huumori.
  • ”Meidän yritys on Pohjois-Suomen kokoluokassaan tuottavin edelläkävijä maitotila, kiinnostava yhteistyökumppani ja innostava työpaikka”

Kotitehtäväksi jäi vision jatkopohdinta yhdessä yrittäjien ja työntekijöiden kanssa.
 

        

Lisätiedot:

projektivastaava
Heta Jauhiainen
puh. 045 657 8704
heta.jauhiainen(at)proagria.fi