Materiaalit
Lue hankkeen tiedotteet täältä.
Ruokalistapilottimallin materiaalia
- Miten alueen lähi- ja luomutuotteita lisää ruokalistoille? Lähi- ja luomuruokalistan pilottimalli
- RUOKEVA-ruokalistamallin käyttöhintalaskelma ja tulokset, Anu Arolaakso, Savon koulutuskuntayhtymä
- Broilerivuoka perunahipulla, reseptin tekijä lehtori Eila Hyttinen, Savon ammattiopisto
Pohjois-Pohjanmaan kuntien ja koulujen lähiruokapäivä 3.9.2021
Alkutuottajasta jatkojalostajaksi?
- Askeleet ilmoitetun elintarvikehuoneiston perustamiseksi, Kaisa Myllykangas, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
Pakattujen elintarvikkeiden pakkausmerkinnät
- Ovathan pakkausmerkintäsi kunnossa?
- Pakattujen elintarvikkeiden pakkausmerkinnät, osa 1: mitä tietoja elintarvikkeesta pitää antaa?
- Pakattujen elintarvikkeiden pakkausmerkinnät, osa 2: viimeinen käyttöpäivä, erilaiset merkit ja nimisuoja
- Pakattujen elintarvikkeiden pakkausmerkinnät, osa 3: ravintoarvomerkinnät pakatuissa elintarvikkeissa
22.2.2022 Maailman maukkainta ja vastuullisinta lähiruokaa laarista lautaselle (ohjelma)
- Biotalous alkaa pelloilta – uusia menestystekijöitä maitoketjuun – esimerkki maailmalta, Taru Koskinen, ProAgria Oulu/Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, Robert Harmoinen, Valio ja Marko Sorvisto, Kotipellon Tila
- Vastuullinen johtaminen ja yritystoiminta, Lauri Rahko, Maatila Rahko Oy
- Digitaaliset ratkaisut hiilijalanjäljen hallintaan ja viestintään:
- Maailman parasta ruokaa ammattikeittiöissä:
- Ilmastoystävällinen Ii – miten näkyy elintarvikehankinnoissa, Anne Hautamäki, Iin kunta
- Tuottajien ja ammattikeittiöiden yhteistyömalli – Ruokeva-hanke, Soila Hiltunen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset
- Miksi viestit, miten viestit – brändin ja markkinavuoropuhelun tärkeys, Joonas Karjula, Lännentila
5.10.2021 Pakkaa elintarvikkeet paremmin -tilaisuus, Oulu
- Elintarvikepakkauksen vaatimuksenmukaisuus, Antro Säilä, toimitusjohtaja, Suomen Pakkausyhdistys ry
- lainsäädännön vaatimukset
- pakkausten tilaaminen ulkomailta
- Vastuullinen ruokapakkaus, Hanna Koivula, lehtori, Helsingin yliopisto
- mistä muodostuu vastuullinen pakkausratkaisu
- eri materiaalien ominaisuudet
- Suurta tehdastuotantoa pienempien määrien pakkaaminen, Kimmo Remes, tuotepäällikkö, Finnvacum
- mitä vaihtoehtoja on tarjolla
17.8.2021 Dynaaminen hankintajärjestelmä -työpaja, Oulu
- Koonti tilaisuudesta (pdf)
7.6.2021 Uusia makuja yrteistä -työpaja, Ii
- Villiyrtit ammattikeittiössä, keruutuoteneuvoja Toini Kumpulainen
- Villikasvien keruun ja säilönnän ohjeistus, keruutuoteneuvoja Toini Kumpulainen
- Villiyrttireseptit
- Järvikylän reseptit
- Blogiteksti työpajasta
11.5.2021 Ammattikeittiöt asiakkaaksi -webinaari
Osa 1: Maakunnallisia onnistumisia ja yhteistyötä, video
- Yhteistyöllä lisää lähiruokaa ammattikeittiöihin, Soila Hiltunen, elintarvike- ja yritysasiantuntija, Ruokeva, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu
- Uusia toimintamalleja alueellisen yhteistyön lisäämiseksi, Ronja Kuorikoski, projektipäällikkö, RUOKARIIHI, Oulun ammattikorkeakoulu
- Satakunnan ruokaketju – haasteista mahdollisuuksiin: Marko Jori, Pyhäjärvi-instituutti ja Anna Kari, ruoka-asiantuntija, Länsi-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Länsi-Suomi, Sikses parasta lähiruokaa
Osa 2: Miten tuotteet julkisen puolen ammattikeittiöille?, video
- Juha Väyrynen, hankinta-asiantuntija, Pohjois-Pohjanmaan yrittäjät
- Katri Sipola, hankinta-asiantuntija, Monetra Oulu Oy
Osa 3: Miten 40 vuotta kokkina on koulinut minusta ruokayrittäjän, Jyrki Sukula, keittiömestari, video
5.5.2021 Kumppanuusmaatalouden aloittaminen – myyntikanavana myös ammattikeittiöt (ohjelma)
- Tallenne tilaisuudesta tulossa myöhemmin
- Esitysmateriaalit, sis.:
-
Tervetuloa!
Kumakka-, Ruokeva- ja Avaimet yrittäjyyteen -hankkeiden tervehdykset -
Ensimmäisen kesän kokemuksia tuottajalähtöisestä kumppanuusmaataloustoiminnasta
Niipalan tila, Mikko Niipala, Hollola ja Keskikosken tila, Tuula Lievonen, Siikajoki -
Yhteistyö ammattikeittiöiden kanssa ja kokemuksia toiminnan aloittamisesta
Heidi Hovi-Sippola, Green City Farm -
Kommenttipuheenvuoro
Jenny ja Jussi Kurkela, ravintola Ostroferia -
Miten kumppanuusmaatalous kiinnostaa kuluttajia? – valtakunnallisen kyselyn tuloksia
Hannele Suvanto ja Leena Viitaharju, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
-
25.2.2021 Lähiruokaa jatkojalostajalle -webinaari (ohjelma)
- Kotirannan vihannesjaloste, Ville Jaakola
- Feelia Oy, Jukka Ojala
- Vihannesviljelyn maamieskoulu -hanke, Veli Hyttinen
18.2.2021 Lähiruokaa ammattikeittiöille -webinaari (ohjelma)
- Lähi-, luomu- ja pientuottajien elintarvikkeet ja Dynaaminen hankintajärjestelmä, Monetra Oy, Katri Sipola
- Studioravintola Tundra
26.3.2020 Luonnosta asiakkaalle -treffit
Tapahtuman tallenteen voit kuunnella täältä.
Luonnontuotealan yrittäjän polku:
- LuotuKasvuun –hanke ja sen tulokset, Anne Siira-Pietikäinen, PSK-aikuisopisto
- Yrttiaitta Saarento, Päivi Kaukua
- Syötteen sieni ja yrtti Ky, Riitta Rontu
- Haltio, Arctic Nature Oy, Anne Kulju
Luonnontuotteet ammattikeittiöillä:
- Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hanke, Soila hiltunen, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset/ProAgria Oulu
- Dynaaminen hankintajärjestelmä lähi-, luomu- ja pientuottajien elintarvikkeet mukaan, Monetra Oulu Oy Hankintapalvelut, Katri Sipola
Raaka-aineita ja palveluja metsästä:
- Metsästä monituotebisnestä -hanke, Raili Hokajärvi, Suomen Metsäkeskus
- Naturest Oy/Osk Kotasaari, Rita Porkka
- Pakurista, Raili Hokajärvi, Suomen Metsäkeskus
Tapahtuman järjesti yhteistyössä Ruokeva – ruokaa kestävästi ja vastuullisesti -hanke/ProAgria Oulu, Oulun Maa- ja kotitalousnaiset, LuotuKasvuun -hanke/PSK-aikuisopisto ja Metsästä monituotebisnestä -hanke/Suomen Metsäkeskus.